Diari Més

Tarraco Viva

El Tarraco Viva diversifica públic i es consolida en dos caps de setmana

S’han registrat xifres semblants a les de 2016, i molts espectacles han exhaurit totes les entrades

Imatge d'una de les activitats celebrades ahir al matí als jardins del Camp de Mart.

El Tarraco Viva diversifica públic i es consolida en dos caps de setmanaTwitter

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El festival Tarraco Viva va acabar ahir a la tarda amb un acte de clausura centrat en una recreació històrica sobre el Fòrum Provincial de Tàrraco al Palau de Congressos de Tarragona, i va ser el moment de fer balanç. La regidora de Patrimoni del consistori, Begoña Floria, assegurava que «tot i que no disposem encara de xifres concretes, sabem que es mouran entre les registrades a l’edició del 2016». Afegia també que «hem consolidat el primer cap de setmana del festival, que acostumava a ser el més fluix», i subratllava que «una de les dades més importants d’aquest Tarraco Viva és que, segons ens han informat des de diferents punts d’organització del festival, hi ha hagut una diversificació de públic que abans mai no s’havia vist». Segons detallava, «hem tingut grups de Florida o Eslovàquia, i això demostra que estem traspassant fronteres».

Floria expressava que «també hem consolidat aquest model de festival centrat en les grans cultures del Mediterrani, iniciativa que va començar l’any passat amb Egipte». Segons deia, «l’any passat ja va ser molt positiu, perquè Egipte era molt atractiu, i no hi havia millor manera de seguir que amb Grècia, i ha funcionat a la perfecció». La regidora subratllava que «hem aconseguit situar la ciutat en el centre de la interpretació del món clàssic». I a banda de consolidar aquest model, Floria destacava que «hem complert l’objectiu d’obrir les portes del festival a tota la ciutadania, per això valorem molt positivament la participació de tots els barris dins el Tarraco Viva».

Begoña Floria ha afegit que totes aquestes dades corroboren «la consolidació de Tarragona com la capital arqueològica de Catalunya i una de les ciutats europees en què la ciutadania sent més el patrimoni històric com a propi, la seva importància i el valor de la seva preservació i divulgació». D’altra banda, en l’aspecte mediàtic, cal destacar una major aposta per les xarxes socials que s’ha materialitzat, per exemple, en les retransmissions en directe del debat inaugural i de l’acte de clausura. A més, un total de 128 professionals de mitjans de comunicació s’han acreditat per seguir el festival.

«És un festival, no una festa»

Begoña Floria expressava també que «el Tarraco Viva és un festival de cocció lenta, que no busca la massificació». A més, afegia que és un «festival», i no una «festa», perquè «estem en convivència amb la ciutat, no tallem carrers i no ocupem la via pública fins altes hores de la matinada». Floria descartava, doncs, mesures o iniciatives per intentar créixer quantitativament. «No volem que el Tarraco Viva sigui un festival de cues. És un festival que destaca per la seva qualitat, tranquil·litat i rigorositat», subratllava la regidora de Patrimoni.

Per a les properes edicions, Floria reconeixia que «hi ha coses a millorar». Un dels objectius de l’Ajuntament per a l’any vinent serà ampliar els actes en altres idiomes, com el francès i l’anglès. «Aquesta és la línia que estem intentant seguir i que seguirem», expressava. A falta de dades concretes, el Tarraco Viva del 2017 ha tancat les seves portes. Caldrà esperar un any per tornar a veure la ciutat impregnada d’història viva i recreacions.

La Necròpolis acollia ahir un taller de ceràmicia i  terra sigillata.

El Tarraco Viva diversifica públic i es consolida en dos caps de setmanaDiari Més

tracking