Diari Més

Protesta

Un tarragoní protesta contra la indústria del foie-gras

Marc Roset es planta a la Plaça de la Font per conscienciar sobre l’abús als animals

Marc Roset passa el dia a la Plaça de la Font per protestar.

Un tarragoní protesta contra la indústria del foie-grasGerard Faiges

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un tarragoní ha decidit plantar cara a la indústria del foie-gras a Catalunya, denunciant l’abús i les condicions que pateixen els ànecs en el procés de creació del paté. Marc Roset és un vegà que ha optat per conscienciar sobre les males praxis per tal d’acabar amb aquesta pràctica: «Lluito contra aquesta indústria ja que em sembla que és l’animal més maltractat de la indústria càrnica». A més, Roset és optimista quan defensa que «ja que hem abolit la tauromàquia penso que també podem acabar amb el foie-gras».

Amb la informació que reparteix, Marc Roset denuncia que cada dia moren milers d’ànecs en unes condicions «horribles». Durant el procés els animals són alimentats amb tubs directament a l’estómac. A més, tal com explica Roset en el seu escrit, aquest procés dura dos mesos fins la mort de l’animal, pel que «s’està donant dos mesos de vida a un animal que té una mitjana de 15 anys de vida».

Per protestar i conscienciar la població, Roset ha decidit situar-se a la Plaça de la Font cada cap de setmana, fins que sigui necessari, des de les deu del matí fins les vuit del vespre. Sol, acompanyat d’una pancarta per fer visible la seva queixa, reparteix informació i explica la situació a tot aquell que se’l vulgui escoltar. Segons Roset, és molt difícil acabar amb aquesta indústria ja que depèn d’empreses privades, i «la única manera que tinc de lluitar, perquè estic sol, és conscienciar a la gent per tal de baixar a zero la demanda del producte».

De moment Roset lluita sol, tot i que reconeix que «estic recollint contactes, rebo suport per les xarxes socials i busco més suport». Precisament perquè, de moment, no hi ha més gent que s’uneixi a la seva protesta, descarta la idea de passar la nit o acampar davant l’Ajuntament, ja que només serviria per portar-li més problemes. Tot i així, es mostra convençut que les seves accions aniran a més si aconsegueix citar més gent: «Si som molts, acamparem o protestarem com sigui a Vic, a la seu de Casa Tarradellas, que és la principal indústria de Catalunya».

Roset reparteix informació per conscienciar la població.

Un tarragoní protesta contra la indústria del foie-grasGerard Faiges

tracking