Diari Més

Laboral

Vora una setantena de treballadors de Bic Graphic s'han inscrit voluntàriament a l'ERO

Així ho asssegurava el secretari general d’Indústria de CCOO, José Manuel Martín, i ara l’empresa haurà d’acceptar els noms que apareixen a la llista

Imatge d'arxiu d'una de les protestes que han realitzat els treballadors de Bic Graphic.

Vora una setantena de treballadors de Bic Graphic s'han inscrit voluntàriament a l'EROCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Al voltant d’una setantena de treballadors de l’empresa Bic Graphic han decidit allistar-se, voluntàriament, a l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que farà fora de l’empresa un total de 120 persones. Així ho assegurava a aquest mitjà el secretari general d’Indústria de Comissions Obreres (CCOO) a Tarragona, José Manuel Martín.

Segons informava Martín, «com més voluntaris hi hagi millor, perquè l’ERO farà fora un total de 120 treballadors». Les llistes van tancar-se definitivament el passat dimarts, i tot i que «encara no tenim la informació concreta» i aquesta és «confidencial», assegurava que «les darreres informacions que m’han arribat situen els voluntaris en vora una setantena». Degut a la confidencialitat del document, els noms dels treballadors no sortiran a la llum, fet que impedeix conèixer el perfil de les persones que han decidit allistar-se voluntàriament a l’ERO. Tot i això, Martín expressava que «molts treballadors han decidit agafar aquesta opció perquè no veuen clara la viabilitat de l’empresa». En aquest sentit, deia, «molts prefereixen marxar ara que no pas més endavant i en pitjors condicions».

D’altra banda, el secretari d’Indústria subratllava que «aquesta llista encara no és definitiva, perquè l’empresa ha de donar el seu consentiment». Segons explicava, «l’empresa decidirà qui pot marxar i qui no, perquè potser hi ha noms apuntats a la llista que són imprescindibles i s’han de quedar a treballar». En general, la decisió de crear aquest llistat ha estat, segons Martín, un «encert». «Totes aquelles mesures que no siguin dramàtiques per als treballadors són bones», sentenciava.

Tot i que Martín situava en una setantena el nombre de voluntaris, algunes veus de l’empresa han expressat a aquest mitjà que en són més. Segons deien, «hi ha més de 90 persones inscrites a l’ERO voluntàriament», però aquest mitjà no ha pogut confirmar aquesta xifra.

Cal recordar que, aproximadament, Bic Graphic té uns 378 treballadors a la seva planta de Tarragona. En un principi, l’ERO que havia plantejat l’empresa havia de fer fora 136 treballadors. Les mobilitzacions i les protestes dels mateixos, que van comptar amb l’ajuda dels sindicats, van fer retrocedir a l’empresa, que va rebaixar la xifra dels 136 als 120. Ara, segons les dades que ha donat José Manuel Martín, quedarien 50 places més per completar l’ERO.

D’altra banda, les indemnitzacions pactades per als afectats per l’aplicació de l’ERO són de 45 dies per any treballat, per un màxim de 42 mensualitats fins a febrer del 2012 i, a partir d’aquesta data, de 33 dies per any treballat i un màxim 24 mensualitats. També s’abonarà una paga única «lineal de fidelització» que anirà des dels 2.500 euros bruts fins als 6.000 euros bruts, depenent dels anys d’antiguitat, a partir de 7 anys i fins a més de 12 anys, va informar l’ens que representa el col·lectiu de treballadors. Ara caldrà esperar la resposta de l’empresa.

tracking