Diari Més

La recreació del Gran Fòrum Provincial posarà punt i final al Tarraco Viva

L'acte de cloenda explicarà per què es va construir aquest espai i qui el va impulsar

Restes de l'antic Fòrum Provincial que resten a l'actual plaça del Fòrum.

La recreació del Gran Fòrum Provincial posarà punt i final al Tarraco VivaAlberich Fotògrafs

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El festival romà Tarraco Viva tancarà l'edició d'aquest 2017 el proper diumenge, 28 de maig, amb un acte de grans dimensions que recrearà el que va ser un dels llocs més importants de la Tarraco Romana, el Gran Fòrum Provincial, al Palau de Congressos de la ciutat. Aquest és l'edifici públic més gran construït a Tarragona, que ocupava gran part de l'actual Part Alta. En aquest espai s'hi van decidir grans gestes i s'hi van reunir els personatges més importants del moment.

Mitjançant una ficció basada en allò que s’ha anat descobrint al llarg d’aquests 2.000 anys d’història, els responsables de l’acte ho donaran a conèixer als presents. La recreació intentarà esbrinar per què es va construir el Gran Fòrum Romà i, sobretot, qui el va impulsar. La història es teixeix sobre la base de dues realitats: les necessitats del govern imperial per tal d'administrar la província més gran de l’Imperi, i la influència social i econòmica de les elits locals.

Aquest acte de cloenda, que posarà punt i final als 18 dies d'intensa activitat del festival, tindrà lloc a la Sala August del Palau de Congressos a partir de les 18 hores.

tracking