Diari Més

Laboral

El Síndic de Greuges demana a GiPPS que compleixi els acords laborals pactats el 2008

El comitè d'empresa de GiPPS va denunciar que l'entitat incomplia les millores laborals pactades el 2018 relacionades amb els dies de lliure disposició

L'empresa GiPPS

Els treballadors del sociosanitari Francolí, en peu de guerra per la negació de millores laboralsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha emès una resposta al comitè d'empresa de Gestió i Prestació de Serveis de Salut (GiPPS), qui va denunciar que la direcció de l'entitat està incomplint els acords laborals pactats el 2008. En la seva resposta el Síndic conclou que GiPPS, adscrita al Servei Català de la Salut i que ofereix els seus serveis majoritàriament a l'Hospital Sociosanitari Francolí, ha de respectar dits acords laborals.

L'empresa pública i els seus treballadors van signar el 2008 un acord d’adhesió al VII conveni col·lectiu dels centres sanitaris de la xarxa concertada, coneguda com a XHUP, cosa que comportava unes millores laborals que s’han mantingut en els pactes posteriors. Segons el Comitè, GiPSS està negant part d’aquestes millores laborals relacionades amb els dies de lliure disposició, al·legant que l’empresa no va demanar l’informa favorable al Departament d’Economia i Finances que ha de donar validesa jurídica a l’acord.

En l'escrit emès pel Síndic, Ribó recomana al Departament de Salut que «realitzi les actuacions pertinents perquè l'empresa pública GiPSS atengui la petició del comitè d'empresa i reescrigui el contingut dels acords del pacte de 9 de desembre de 2008». També demana que «el faci arribar als departaments de Governació i de Vicepresidència i Economia i Hisenda perquè, abans de signar-lo, pugui emetre l'informe preceptiu conjunt».

La resposta del Síndic de Greuges va arribar ahir dijous. Un dia després, aquest divendres, el Consell d'Administració de GiPSS es reunirà per estudiar una sortida al conflicte.

tracking