Diari Més

Sanitat

Tarragona disposarà d'una ambulància pediàtrica les 24 hores del dia tot l'any

El Parlament de Catalunya ha aprovat la proposta, presentada per Ciutadans

Pla general d'una ambulància de Suport Vital Avançat (SVA) aparcada a la base assistencial del SEM a l'Hospital de Sant Joan de Reus

assistencial, Reus, base, trasllat, CAP Sant Pere, SEM, ambulància, Hospital Sant JoanACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona tindrà una ambulància pediàtrica les 24 hores del dia els 365 dies de l'any. Així ho ha aprovat el Parlament de Catalunya, que també ha donat llum verda perquè Girona i Lleida disposin d'aquest transport. La proposta, presentada per Ciutadans, ha estat aprovada per unanimitat. «Aquesta mesura és imprescindible a l’hora de poder atendre els trasllats interhospitalaris de pacients pediàtrics crítics», assegura Jorge Soler, el portaveu de Ciutadans a la comissió de Salut.

Fins ara, aquestes unitats només es trobaven a Barcelona. Per fer els trasllats, havien de moure's per la totalitat del territori, «amb la demora òbvia de temps que això comporta i el risc d’empitjorament dels nens», puntualitza Soler.

D’altra banda, Jorge Soler ha instat la Generalitat a adoptar les mesures necessàries per tal que el CAP Muralles de Tarragona torni a ser un Centre d’Atenció d’Urgències Primàries. La finalitat és que el centre presti serveis d’urgències també en horari nocturn. Per ara, només el CAP Torreforta- La Granja, situat a la zona de Ponent, presta servei en horari nocturn. «Això fa que els malalts hagin de dirigir-se als serveis d’urgències de l’Hospital Joan XXIII o bé a l’Hospital Santa Tecla, provocant un greu col·lapse de les urgències», explica Soler. Segons continua, «cada nit es formen llargues cues de pacients que han d’esperar durant hores, molts d’ells amb patologies que podrien ser perfectament ateses als CAPs».

tracking