Diari Més

El pàrquing dissuasiu del Cementiri estarà asfaltat i serà zona taronja aquest estiu

Tindrà una zona reservada per autobusos, la seva capacitat creixerà i, si l’Ajuntament compra el terreny adjacent, hi podran aparcar uns 400 vehicles

Moltes persones aparquen actualment al descampat, que és de sorra i no està controlat ni vigilat.

El pàrquing dissuasori del Cementiri estarà asfaltat i serà zona taronja aquest estiuCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona comptarà, a partir d’aquest estiu, amb un nou pàrquing dissuasiu asfaltat. L’aparcament de sorra ubicat al costat del cementiri s’arranjarà i serà una nova zona taronja. Així ho assegurava a aquest mitjà el regidor de Mobiltat de l’Ajuntament de Tarragona, Josep Acero. Segons expressava, «es tracta d’una actuació que s’ha de fer, perquè a aquell pàrquing li convé una mica d’ordre».

Tot i que «encara estem redactant el projecte», el gerent de l’empresa Aparcaments Municipals de Tarragona, Sergio Arts, avançava que «la nostra intenció és incrementar el nombre de places». Actualment, l’espai –que és utilitzat per molts ciutadans tarragonins– té capacitat per uns 200 vehicles. «Quan s’asfalti i es reestructuri una mica tot, creiem que el nombre de places s’incrementarà en 80», explicava Arts.

D’altra banda, que la capacitat d’aquest pàrquing sigui encara més gran, depèn de la hipotètica compra d’un terreny adjacent al descampat. «Es tracta d’una finca que és propietat de més d’una persona», detallava Arts. Per aquest motiu, «encara no tenim res tancat». Segons avançava, però, «gairebé tots els propietaris són partidaris de realitzar l’operació, però encara no tenim el sí definitiu de tots». En el cas que finalment aquest terreny passés a mans de l’Ajuntament, el pàrquing dissuasiu del Cementiri podria arribar a absorbir una quantitat aproximada de 400 vehicles, el doble que a dia d’avui.

Una altra de les novetats d’aquest equipament seria un pàrquing exclusivament pensat «per als autobusos de turistes que vénen a la ciutat a passar el dia». Segons Arts, «era una reivindicació que se’ns havia fet des de la regidoria de Turisme». Amb aquest aparcament, deia, «zones com el passeig de Sant Antoni o la part superior de l’avinguda Catalunya quedaran descongestionades, perquè fins ara els autobusos no tenien on anar».

La previsió és que hi puguin aparcar sis autobusos, que tal com deixava clar Acero, «també pagaran». El mateix subratllava que «no està pensat perquè hi passin la nit, és un aparcament per deixar els vehicles durant el dia, i que d’aquesta manera no hagin d’anar fins al polígon Francolí o s’hagin de quedar al centre de la ciutat». Les previsions d’Acero i Arts apunten que aquest pàrquing serà una realitat aquest estiu, perquè «les obres no són difícils, el terreny està preparat per ser així i només caldria asfaltar, pintar i arreglar-lo una mica». A més, expressaven, «es tracta d’una actuació que estava prevista al Pla de Mobilitat».

Pel que fa al pressupost, Arts explicava que «encara no ho tenim clar, perquè depèn de la compra del terreny adjacent». Tot i així, i «per experiències similars», assegurava que «rondarà els 80.000 euros, perquè les actuacions que s’hi han de fer no són ni complicades ni costoses». D’aquesta manera, i si les previsions es compleixen, el l’aparcament de sorra del cementiri es convertirà en un gran pàrquing dissuasori, on els tarragonins hi podran deixar el cotxe pel preu d’un euro durant tot el dia, tal com passa a altres espais de la ciutat.

tracking