Diari Més

Tarragona, quart municipi català que més rodatges va acollir el 2016

Altres localitzacions de la demarcació on hi van haver rodatges van ser Tortosa, Valls, Aiguamúrcia i el Priorat

Imatge del rodatge d'una de les escenes de la sèrie a la platja de Tamarit.

La platja de Tamarit, escenari del rodatge de 'La Catedral del Mar'Javier de Agustín

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ciutat de Tarragona va ser el quart municipi de Catalunya que més rodatges va acollir el passat 2016. Així ho recull el balanç del 2016 de la Catalunya Film Commission, que situa la capital del Tarragonès, amb 124 produccions, per darrere de Barcelona, amb 3.127, l'Hospitalet de Llobregat, amb 164, i el Prat de Llobregat, amb 143. Aquestes produccions audiovisuals són de tot tipus. Des de llargmetratges de cinema de ficció, com En tu cabeza, del Terrat de Produccions S.L.U i dirigit per Daniel Sánchez Arévalo, Borja Cobeaga, Kike Maíllo i Alberto Ruiz Rojo, fins a sèries de televisió com la sud coreana K2 i La Catedral del Mar, passant per curtmetratges, videoclips i reportatges, entre d'altres.

Pel que fa al global de la demarcació, la següent població tarragonina en aparèixer al llistat del nombre de produccions, ho fa moltes posicions després. Es tracta de Tortosa, amb quatre produccions, i que ocupa la 42a posició del rànquing, juntament amb municipis com Lleida i Vilassar de Dalt. Per altra banda, les altres localitzacions de la demarcació que apareixen al llistat són Valls, Aiguamúrcia i el Priorat, que compten amb una producció audiovisual cadascuna durant el 2016.

El document de laCatalunya Film Commission, que es pot consultar a través d'aquest enllaç, aprofundeix en els llargmetratges, tant de cinema de ficció com documentals, sèries de TV i TV-Movies, enregistrats arreu de Catalunya. D'aquesta manera, els rodatges de llargmetratges de ficció que va acollir la ciutat de Tarragona el 2016 són:

1) El vampiro del falsete paralizante, llargmetratge experimental produït per l'espanyola LaFerida Produccions, i dirigit per Gerard Gil.

2)En tu cabeza, llargmetratge de la productora espanyola El Terrat de Produccions S.L.U i dirigida per Daniel Sánchez Arévalo, Borja Cobeaga, Kike Maíllo i Alberto Ruiz Rojo

Els llargmetratges documentals rodats a la ciutat de Tarragona són:

1)Catalans liberators of Belgrade,de la productora de Sèrbia Zortisa Marinkovich, i dirigida per Zorintza Marinkovich.

2) Jujol Gaudí. Dos genis de l'arquitectura, de la productora espanyola Sagesse SL, i dirigit per Luis Campo Vidal.

3)The Line,produït per la Càtedra de l'Habitatge de la URV, i dirigit per Marc Solé.

El Priorat va acollir el rodatge del premiat llargmetratge documental Priorat, produït per Lastor Media Un Capricho de producciones, i dirigit perDavid Fernández de Castro.

Pel que fa a sèries de televisió, la ciutat de Tarragona va acollir les següents:

1)La Catedral del Mar, de la productoraDiagonal TV/A3Media.

2)One Strange Rock, una sèrie documental d'Icon International, National Geographic Channel i Nutopia, productores espanyoles i del Regne Unit.

4)Pintant el Gris, de les productores espanyolesVOTV i Xarxa Audiovisual Local (La Xarxa).

5)The Legend of the Blue Sea,de Corea del Sud i produïda per My Way Productions.

Finalment, Aiguamúrcia va acollir el rodatge de la sèrie de Corea del Sud K2, produïda perCJ E&M i Ice Cream Pictures SL (Service).

Imatge del rodatge d'una de les escenes de la sèrie a la platja de Tamarit.

La platja de Tamarit, escenari del rodatge de 'La Catedral del Mar'Javier de Agustín

El rodatge d'un anunci d'un cotxe trasbalsa la Rambla Vella

El rodatge d'un anunci d'un cotxe trasbalsa la Rambla VellaDiari Més

tracking