Diari Més

Política

Neus Munté: «Catalunya pot canviar alguns errors i actituds que té Europa»

La consellera de Presidència de la Generalitat i portaveu del Govern, Neus Munté, va fer una conferència ahir al campus Catalunya

Neus Munté va realitzar la seva conferència davant d'una Aula Magna plena a vessar.

Neus Munté: «Catalunya pot canviar alguns errors i actituds que té Europa»Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Catalunya té la capacitat de canviar totes aquells errors i totes aquelles actituds que ara mateix té Europa». Aquesta va ser una de les consignes que la consellera de Presidència de la Generalitat i portaveu del Govern, Neus Munté, va deixar ahir a la tarda a l’Aula Magna del campus Catalunya de la URV. Segons Munté, «el nostre país ha d’exportar un conjunt d’aptituds i actituds a Europa».

En el marc del cicle de conferències organitzat per ANC Tarragona i Òmnium Cultural, Munté va arribar amb una xerrada titulada Un nou estat en una Europa de canvi. Davant una Aula Magna plena a vessar, Munté va començar el seu discurs fent un llistat de les qualitats i el potencial, tangible o no, que té Catalunya. «Les nacions petites compten i molt», començava dient la consellera, que subratllava que «Catalunya destaca per la conscienciació sobre la sostenibilitat, per la solidaritat amb els refugiats, per l’educació i la sanitat, per l’enginy i la creativitat, pel foment de les TIC (...)». A més, expressava que «som un poble tenaç que mai es dóna per vençut», i recordava que «serem el motor del sud d’Europa».

Munté va reconèixer que «hi ha actituds i aptituds d’Europa que no m’agraden», però tot i així va voler deixar clar que «l’esperit del poble de Catalunya és europeu, volem formar part d’Europa i volem ajudar a canviar-la». La mateixa recordava que «Europa encara no s’ha recuperat d’una crisi econòmica molt forta», però subratllava que «s’ha allunyat de la societat, del poble, i un dels exemples més clars és el Brexit». Segons Munté, «la resposta a la crisi europea de l’actualitat passa per fer canvis polítics des d’abaix». Per Munté, l’única manera de fer això, és «tenint en compte a la societat».

La consellera va fer referència també al referèndum. En aquest sentit, va informar que «hem aprovat aquest sol·licitar l’obertura de negociacions pel referèndum amb l’Estat Espanyol». «Si això no va de democràcia, saben que no renunciarem a votar», va sentenciar.

tracking