Diari Més

Els promotors de la Budellera recorren l'informe d'Urbanisme

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha admés a tràmit el recurs presentat per part de la Junta de Compensació

Uns veïns van penjar una pancarta en contra del Pla Parcial Urbanístic de la Budellera, abans de fer una marxa reivindicativa.

Els promotors de la Budellera recorren l'informe d'UrbanismeCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els promotors de la construcció d’un nou barri a la Budellera han presentat un recurs contra l’acord que va adoptar la Comissió Territorial d’Urbanisme de Tarragona, amb data del 27 de gener d’aquest any, en relació al Pla Parcial Urbanístic PPU24. La Secció Tercera del Contenciós-Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha admès a tràmit el recurs interposat per la Junta de Compensació Provisional del PPU24 i altres empreses i particulars vinculats al projecte.

Aquesta promoció ha estat força qüestionada des de diversos sectors ciutadans, com associacions veïnals i naturalistes, i partits polítics de l’oposició al consistori, per la pressió que pot exercir en aquesta zona del terme municipal, pròxim al litoral de Tarragona i que s’ha d’estendre des de les instal·lacions del Nàstic fins a Cala Romana i Boscos, seguint una paral·lela entre la línia de costa i el traçat de l’A–7. El projecte preveu la construcció d’un nou barri, amb capacitat per albergar uns 15.000 residents.

L’informe que va elaborar la Comissió Territorial d’Urbanisme de Tarragona rebutjava, almenys en quatre supòsits, el projecte del Pla Parcial de la Budellera. En el document s’assegurava que, per la magnitud del projecte, que preveu ocupar un milió i mig de metres quadrats i la construcció de prop de 5.000 habitatges, la urbanització d’aquest ampli espai no es pot fer d’una sola vegada. Deia, també, que s’ha de fer en vàries fases. Aquesta intervenció comprèn la construcció de vials i voreres i la col·locació dels diversos serveis.

La Comissió va indicar en l’informe que el projecte hauria de donar resposta a les línies elèctriques aèries de la zona afectada, actuació no prevista en la documentació que li van aportar els promotors, així com la impossibilitat de construir un aparcament proper a la platja Llarga en el lloc indicat. Tot apunta que l’espai reservat per a la construcció d’un pàrquing té la qualificació d’espai lliure públic i, en conseqüència, només poden establir-se usos d’oci.

Aquests no són els únics aspectes que l’informe de la Comissió d’Urbanisme va rebutjar del projecte. També va fer referència a dues hectàrees de sòl no urbanitzable i que estan contemplades en la proposta urbanística dels promotors. Es tracta d’un espai localitzat pròxim a l’A–7.

El PPU24 va ser suspès per l’Ajuntament en el plenari que va celebrar el passat 17 de març, pel que fa a la seva tramitació i després de l’informe de la Comissió Territorial d’Urbanisme. Aquesta decisió va suposar que el projecte havia de començar de zero, com demanava la Federació de Veïns de Llevant i la Plataforma Salvem la Llarga. També va implicar que la Junta de Compensació havia de proposar un nou pla, que anirà a plenari pròximament, en el qual s’han d’afegir les modificacions substancials que contemplava l’informe de la Comissió Territorial d’Urbanisme.

Algunes de les prescripcions tècniques que haurà de presentar la nova proposta de la Junta de Compensació són la divisió per fases de la urbanització de la Budellera –es tracta de no desenvolupar el pla de cop–, garantir els accessos a l’A-7, donar solució a les línies elèctriques del sector i dotar de zona verda l’entorn de la platja Llarga, suspenent la intenció de fer un pàrquing. La Junta de Compensació disposa d’un temps màxim de tres mesos per presentar el nou Pla Parcial, període que finalitza el pròxim mes de juny. Des del moment en què sigui presentat, l’Ajuntament tindrà tres mesos per fer la nova aprovació inicial. Després, s’exposarà a exposició pública i s’obrirà el període d’al·legacions pertinent.

tracking