Diari Més

Comerç

Els botiguers de Tarragona dubten si obrir els diumenges que atraqui un creuer

Les opinions són diverses i no es té clar si el benefici obtingut es correspondrà a l’esforç fet

La previsió és que aquest any atraquin a Tarragona, com a mínim, 39 creuers.

Els botiguers de Tarragona dubten si obrir els diumenges que atraqui un creuerCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els botiguers de Tarragona, i de manera especial els del centre de la ciutat, dubten de la conveniència d’obrir els seus establiments aquells diumenges que atraquin creuers al Port. El benefici que en podrien treure fa que molts es facin enrere, tenint en compte el cost que suposa aixecar la persiana. De fet, dels 39 creuers que tenen previst visitar la ciutat aquest any, només tres ho faran en diumenge i cinc ho faran en dissabte. La majoria, els de Costa Cruceros, ho faran en divendres. El primer que atracarà en diumenge serà el T. Majesty, i ho farà a les 8 hores del 2 de juliol.

L’interès dels botiguers sembla xocar de front amb la proposta que va fer l’Ajuntament, de promocionar una Zona d’Acolliment de Creueristes (ZAC), a la qual s’han implicat diverses organitzacions com la Cambra de Comerç, La Via T, Botiguers de Tarragona, l’Associació de Venedors del Mercat Central o l’Associació de Restauradors de la Part Alta, entre altres. L’objectiu del govern municipal és buscar una fórmula que afavoreixi el comerç a partir de l’arribada de milers de creueristes.

El president de La Via T, Salvador Minguella, va manifestar a Diari Més que entre els botiguers «hi ha disparitat d’opinions entres els que volen obrir i els que no», i va afegir que ara mateix «està tot aturat». Minguella va dir que el nombre de comerços disposats a aplicar un horari especial per l’arribada de creuers seria entre trenta o quaranta, com a mínim, tot i que no disposa d’una xifra exacta. El president de l’entitat va dir que les converses per plantejar obrir els diumenges van amb retard. La zona afectada per la ZAC ocupa un espai que incideix en els comerços ubicats entre Corsini, la Rambla Nova i Verdaguer. En aquest entorn hi ha de l’ordre de 1.500 botigues.

Per la seva banda, Ferran Milà, president de Botiguers de Tarragona, va dir que «qualsevol mesura que es prengui per afavorir el comerç és benvinguda», però va qüestionar el fet que els botiguers hagin d’aportar vint euros mensuals a l’edició d’un plànol de la ciutat destinat als creueristes. Milà va dir que «estem al costat de l’Ajuntament, però com no disposem d’un històric, tenen dubtes respecte que farà el turista quan vingui a Tarragona, si es quedarà a la ciutat, si anirà de compres o a veure monuments». El president de Botiguers de Tarragona va remarcar que «estem sortint d’una crisi molt forta, els lloguers pugen, i obrir més del compte té un cost important».

tracking