Diari Més

Educació

Dues escoles de Tarragona han prohibit els 'spinners' als centres

Per la seva banda, la Federació d’Associacions de Pares no creu «necessari» postul·lar-se

Així és la joguina que s'ha posat de moda entre els nens.

Dues escoles de Tarragona han prohibit els 'spinners' als centresInternet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dues escoles de Tarragona ja han prohibit els reconeguts spinners –una joguina antiestrès consistent en un mecanisme que gira sobre un eix, amb diversos braços– als centres educatius. Primer va ser l’escola de l’Arrabassada. Alertada per una notícia d’un mitjà català, que informava d’un accident patit per una nena –es va empassar una part de l’objecte, posant en perill la seva vida–, la direcció del centre va informar que quedava prohibida l’entrada de les joguines. Ara, dies més tard, el CEIP d’El Serrallo, també ha recordat que «queda totalment prohibida l’entrada de joguines de casa a les aules».

Segons s’informava a aquest mitjà des del centre, «l’únic que hem fet és recordar que els nens no poden portar joguines de cap tipus de casa». Segons deien, «es tracta d’una norma que ja existia des de fa temps, i el que hem fet és recordar-la».

Des de la Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes de Catalunya (FAPAC), en canvi, creuen que «no és necessari que ens manifestem». Segons el seu president a Tarragona, Lluís Pallejà, «es tracta d’una joguina que s’ha posat de moda, però creiem que hi ha coses més necessàries i importants, com per exemple el consum de cafeïna a partir de begudes isotòniques des de ben petits». El mateix afegia que «fa uns mesos, vam posar el crit al cel per unes polseres que duien pintura que podia arribar a ser cancerígena, i no se n’ha tornat a parlar més».

El president de FAPAC a Tarragona assegurava que «no tenim constància de queixes de pares a la Federació». Tot i això, reconeixia que «és un tema que ha sortit en diverses converses amb pares i mares, però que no ha passat d’aquí». Segons Pallejà, «moltes vegades es diu que no s’ha de sobreprotegir els nens». En aquest sentit, expressava que «són menors i, per tant, sempre han d’estar vigilats. Per aquest motiu, penso que no cal fer una llista a un adult sobre quines joguines ha de deixar fer servir i quines no». Des de la Federació d’Associacions de Pares es descartava, ara per ara, una manifestació clara sobre aquest tema, almenys a Tarragona. Pallejà dubtava, a més, que «a escala autonòmica es faci alguna cosa». Els spinners han quedat prohibits, ara per ara, a dos centres de la ciutat. Caldrà veure si la joguina passa de moda o si pren més importància.

tracking