Diari Més

Veïnal

La fira de Sant Pere i Sant Pau, objecte de queixes pel soroll que produeix

S’instal·la dins del nucli urbà durant la festa major, a la zona de la plaça de les Sardanes

Imatge d'arxiu de les festes del barri de Sant Pere i Sant Pau, que se celebren la darrera setmana de juny.

La fira de Sant Pere i Sant Pau, objecte de queixes pel soroll que produeixCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fira d’atraccions que s’instal·la a Sant Pere i Sant Pau amb motiu de les festes del barri, que se celebren habitualment la darrera setmana de juny, ha aixecat algunes crítiques entre els veïns de la zona. La fira s’instal·la a la zona de la plaça de les Sardanes, i compta amb atraccions que posen música amb altaveus. Per aquest motiu, un veí, Victor Manuel Mosquera, ha decidit realitzar un escrit a Facebook dirigit a l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros.

En aquesta denúncia, l’usuari expressa que «els veïns de Sant Pere i Sant Pau portem molts anys queixant-nos de la ubicació de la fira, dins del nucli urbà, al costat dels nostres habitatges, sense poder descansar com cal. I fins i tot ho hem comunicat a l’Ajuntament de Tarragona cada any, fent cas omís de les nostres queixes».

Mosquera assegura que «ens hem de passar vuit dies suportant el volum de la música que desprenen les atraccions». Segons explica, «moltes vegades el volum no ens deixa sentir la televisió» i aleshores, diu, «hem de tancar les finestres, de manera que hem d’aguantar la calor que fa durant la temporada d’estiu sense poder obrir-les».

Tot i que el motiu principal de la queixa és el soroll, també obre el debat sobre la contaminació de les atraccions, que funcionen amb motors de gasoil. Segons Mosquera, «les màquines d’atraccions solen estar alimentades per grups electrògens, totalment obsoletes, i que produeixen molta contaminació». Segons detalla, desprenen una «forta olor a gasoil» i deixen «rastres d’oli a l’asfalt».

Mosquera acaba l’escrit al·legant que «tenim el dret al descans merescut després de tot una jornada de treball». Per tal de demostrar els seus arguments, aquest veí adjunta un vídeo de la fira, gravat a plena llum del dia i en el qual es pot apreciar el volum de la música i el soroll que produeixen els motors de les atraccions.

«El comerç agraeix la fira»

El president de l’Associació de Veïns Sescelades, Luís Trinidad, assegurava a aquest mitjà que «ja vam plantejar l’opció de fer la fira a un altre lloc, però els comerços del nucli urbà estan molt contents amb la fira, i sempre que ha sortit del centre no ha tingut èxit». Segons explicava, «vam tenir una reunió amb els firaires i vam acordar que, entre setmana, a les onze i mitja pararien la música». Els dies de revetlla, en canvi, tenen permís per tancar més tard «perquè hi ha revetlla». Trinidad expressava que «la fira és una vegada a l’any, i per als petits del barri, és un moment de gaudi que no repeteixen». Ara per ara, doncs, no es mourà de lloc.

tracking