Diari Més

Societat

La Rambla Nova, epicentre del comerç just i la banca ètica

Aquest dissabte ha acollit una fira d’entitats

Fira d'entitats de comerç just i banca ètica a la Rambla Nova de Tarragona.

Fira de comerç justGerard Faiges

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Rambla Nova tarragonina ha acollit la 18ª edició de la fira de comerç just i banca ètica. Aquesta s’inclou dins la campanya Som Comerç Just i Banca Ètica amb l’eslògan ‘La revolució de les butxaques’, que es du a terme arreu de l’Estat amb diverses iniciatives. De fet, aquest divendres, la rambla tarragonina ja va acollir una de les performances estrella d’aquesta iniciativa, la ‘ruta guiada pels horrors del comerç internacional’, que en el cas de Tarragona va estar dinamitzada per Tornavís Teatre i que va recórrer les grans botigues multinacionals que simbolitzen tot el contrari que el comerç just.

Aquest dissabte, tots els tarragonins que han passejat per la Rambla Nova han pogut veure una dotzena d’estands de diverses associacions i entitats benèfiques. Des de primera hora del matí, i durant tot el dia, aquesta fira d’entitats ha servit per donar a conèixer, entre la població, alternatives al comerç tradicional i l’economia solidària.

A més d’aquesta fira, també s’han dut a terme diverses actuacions musicals i culturals, com ara txarangues i mostres de teatre. La iniciativa ‘La revolucions de les butxaques’ es va iniciar el 13 de maig passat, coincidint amb el Dia Mundial del Comerç Just. A més de conscienciar i donar a conèixer les alternatives al comerç tradicional, vol denunciar les vulneracions dels drets humans, laborals i ambientals per part de moltes de les grans multinacionals.

tracking