Diari Més

Veïns indignats amb la gestió de l'oci per part de l'Ajuntament organitzen una manifestació

Sota el lema 'Tarragona, ciutat dormitori' l'acte tindrà lloc el proper 10 de juny a la plaça de la Font

La plataforma es queixa que hi ha pocs espais de la Part Alta sense una terrassa o un bar.

Farts de Soroll creu que aturar llicències de bars «és un primer pas»Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El dissabte de 10 de juny s'ha convocat una manifestació a laplaçade la Font sota el lema 'Tarragona, ciutat dormitori'. La manifestació pretén 'despertar' els veïns de la ciutat que estan en desacord amb algunes decisions que ha pres l'Ajuntament en relació a l'oci de la ciutat. Per tal de convocar els ciutadans i fer-ne ressò, els organitzadors han creat un esdeveniment a Facebook (TGNciutat dormitori) on s'explica detalladament, i per punts, els motius de la manifestació.

Aquest acte posa sobre la taula algunes de les decisions més polèmiques que ha pres l'Ajuntament de Tarragona en relació a l'oci de la ciutat. Alguns d'aquests punts polèmics són la «disgregació» de les festes de Santa Tecla, que segons els organitzadors acabarà «desnaturalitzant i provocant que la gran festa anual perdi gran part dels seus al·licients». També posa en relleu que l'Ajuntament «prohibeix sistemàticament qualsevol tipus d'iniciativa privada relacionada amb l'oci» i que aquesta actitud «perjudica el comerç local, el sector hostaler i els negocis familiars dels ciutadans».

Per altra banda la plataforma manifesta que «l'oci no és delicte» i que «serveix per cohesionar la ciutadania». Per tal d'exemplificar-ho es fa ressò de l'actitud de l'Ajuntament de Reus com a model alternatiu que suma. També posa en relleu els possibles «interessos personals» que poden haver-hi en les decisions que ha pres l'Ajuntament iesqüestiona el paper influent de la plataforma 'Farts de Soroll' preguntant-se «Qui són Farts de Soroll? Per què tenen tanta influència dins l'ajuntament? Val més el seu vot que el de la resta?».

També culpabilitza a l'Ajuntament de l'abandonamentde la zona d'oci nocturn del Port Esportiu, molt activa fa uns anys, i de la zona del carrer Pau del Protectorat. Les paraules del regidor de cultura Josep Maria Prats, «hem de fer una política cultural allunyada de l'oci», justifiquen la convocatòria d'aquesta manifestació, segons els organitzadors de l'acte.

L'esdeveniment pretén mobilitzar, de manera pacífica i respectuosa, a totes aquelles persones que estiguin d'acord amb la plataforma. Els organitzadors asseguren queestanoberts «a qualsevol tipus de proposta per tal de millorar l'acte. Tothom qui estigui interessataparticipar o inclús agafar el relleu en termes d'organització serà benvingut». Animen als ciutadans que es personin a laplaçade la Font a portar «pancartes, imatges iròniques i altaveus portàtils».

Problemes amb els permisos

La plataforma ha publicat a les xarxes socials la problemàtica que està tenint amb la tramitació dels permisos per tal d'organitzar la manifestació dins els paràmetres legals. Asseguren que per dur «una taula de 2 metres quadrats per a la recollida de firmes» els demanen «una assegurança de 600.000 euros» i que no poden fer front a aquest tipus de despesa.

tracking