Diari Més

Municipal

Els veïns de Tarragona celebren un acte per demanar canvis en la política urbanística de l'Ajuntament

L'acte tindrà lloc el 25 de maig a les 19h a la Sala d'Actes de l'Ajuntament

L'estrebada d ela bossa de mà es va produir a prop de la plaça de la Font.

L'Ajuntament de TarragonaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les tres Federacions d'Associacions de veïns de la ciutat de Tarragona -Ponent, Centre i Llevant- s’han unit per reclamar a l’Ajuntament de la ciutat que canviï les seves prioritats i polítiques en matèria d’urbanisme i desenvolupament de la ciutat. Ho faran en un acte que se celebrarà el dijous 25 de maig a les 19h a la Sala d’Actes de l’Ajuntament.

En l’esdeveniment les Federacions exposaran els motius pels quals consideren una prioritat reconduir l’urbanisme de la ciutat. Aquests motius són «aturar la degradació del centre, potenciar la renovació d’edificacions en mal estat, dinamitzar el comerç local i evitar projectes faraònics que poden hipotecar el futur de la ciutat i fer-nos a repetir errors que ens van dur a la crisis immobiliària», tal i com afirmen en un comunitat.

L'acte també comptarà amb les ponències de dos arquitectes, reconeguts acadèmics i professionals, coneixedors del plantejament urbanístic a Caralunya i al Camp de Tarragona. Oferiran el seu coneixement Josep Parcerisa Bundó, Catedràtic d’Urbanisme de l’Escola d’Arquitectura de Barcelona; i Anton Pàmies Martorell, professor de planejament de l’Escola d’Arquitectura La Salle, Tarragona.

També s’expressaran les experiències, vivències i opinions de la ciutadania i dels comerciants mitjançant la publicació dels resultats d'una enquesta realitzada als comerciants del centre de la ciutat i del seu posterior debat públic. Segons les Federacions, l’enquesta mostra «un elevat grau de descontent dels comerciants locals amb el creixement de la ciutat per la seva perifèria, la desertització del centre i la desconnexió dels barris de Ponent amb la resta de la ciutat».

tracking