Diari Més

Medi Ambient

Els pescadors de Tarragona es comprometen a no embrutar l'aigua de les dàrsenes

El sector pesquer evitarà la caiguda de residus sòlids al mar i tindrà més cura durant la descàrrega del peix

El Port de Tarragona es consolida com a líder al Mediterrani en productes químics

El Port de Tarragona es consolida com a líder al Mediterrani en productes químicsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Autoritat Portuària de Tarragona, Confraria de Pescadors i els armadors de pesca han acordat actuar per millorar la qualitat de l'aigua de les dàrsenes del port. Entre les mesures acordades en una reunió celebrada el passat dimecres, destaquen la d'evitar la caiguda de residus sòlids a l'aigua, com ampolles de plàstic, caixes o matèria orgànica. També es posarà més atenció en les maniobres de descarregar de peix i evitar que el material que es diposita als molls pugui arribar a l'aigua. Per la seva banda, l'Autoritat Portuària posarà tots els contenidors necessaris perquè els residus es puguin dipositar i gestionar correctament, a més d'incrementar el pas de l'embarcació contractada per recollir les deixalles flotants.

«Amb això esperem una millora important de la qualitat i la imatge que, de vegades, es veu malmesa per la presència d'aquests residus i podrem fer amb la col·laboració amb la Confraria i els pescadors», ha subratllat el director de Desenvolupament Corporatiu i Sostenibilitat del Port de Tarragona, Joan Basora.

Paral·lelament, en breu es posarà en marxa el projecte 'Marviva' de l'Agència de Residus de Catalunya, amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona i l'Autoritat Portuària. El programa preveu portar a terra i classificar els residus que durant les feines de pesca per arrossegament queden enganxats a les xarxes. En aquest sentit, els responsables del Port destaquen la necessària implicació dels pescadors –que també veuen com les captures van progressivament minvant- en aquesta millora de la qualitat de l'aigua.

tracking