Diari Més

CatSalut analitza si la ciutat necessita un nou Centre d'Urgències

El sindicat USITAC ha assegurat que «l’ICS reconeix que a Tarragona hi ha mancances»

Imatge del CAP La Granja, l'únic que actualment té atenció d'urgència a banda dels hospitals.

CatSalut analitza si la ciutat necessita un nou Centre d'UrgènciesCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

CatSalut està analitzant si la ciutat necessita un nou Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP). Així ho reconeixien a aquest mitjà fonts de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, després d’haver conegut l’encontre que van mantenir dimecres alguns membres del sindicat USITAC i el gerent de la Regió, Roger Pla. Segons informava el secretari general del sindicat, Josep Tutusaus, «durant la reunió se’ns va comunicar que tot estava en vies de negociació i que calia fer arribar les propostes a la Conselleria, però que anava per bon camí». Les fonts oficials, però, desmenteixen que «vagi per bon camí» perquè «només s’està avaluant».

Cal recordar que, tal com recollia aquest mitjà el passat 3 de maig, USITAC vol arribar «fins al final» per tal d’aconseguir l’obertura d’un nou CUAP a Tarragona. Segons deien, «només amb el que hi ha a La Granja no n’hi ha prou». Ara, dues setmanes més tard, USITAC assegura que «l’Institut Català de la Salut (ICS) ens ha reconegut que a Tarragona hi ha mancances».

El sindicat va fer arribar un «llistat de requeriments» a la gerència de l’ICS a Barcelona, i posteriorment el document va arribar a Tarragona. Segons explicava el secretari d’Organització i Comunicació d’USITAC, Alfret Maza, «el gerent de l’ICS al Camp de Tarragona, Rafael Gràcia, ens va respondre assegurant-nos tot un seguit de propostes». Segons detallava Maza, «Gràcia ens assegurava que en el Pla Nacional d’Urgències de Catalunya, presentat el 12 d’abril a Barcelona, es contempla un CUAP a la ciutat de Tarragona». A més, prosseguia Maza, «ens va dir que també s’ha dotat d’una dotació extra d’assignació de pressupost variable per poder compensar les absències professionals de 638.000 euros».

Un pla de xoc pel CAP La Granja

D’altra banda, el Partit Socialista i Iniciativa per Catalunya presentaran una moció conjunta al proper ple municipal per tal de reclamar un pla de xoc pel CAP La Granja a la Generalitat. Segons aquests grups,«la situació al CAP és límit, i així ho han denunciat diversos cops els veïns i veïnes». A més, denuncien que «les consultes de pediatria es troben en barracons des de fa molts anys i cal un canvi que permeti una millor atenció al vestíbul». Però el pitjor, diuen, «són les llistes d’espera, ja que per anar al metge de capçalera pots esperar fins a 18 dies». El plenari se celebrarà el proper dilluns 29 de maig.

tracking