Diari Més

Societat

Sophia, una turista «prematura» de Salou, torna tres anys després

Va haver de tornar al Regne Unit en incubadora, després de néixer al Joan XXIII a les 27 setmanes

Sophia Joan amb la seva mare, Imelda Kelly, qui feia turisme a Salou quan es va posar de part.

Sophie, una turista «prematura» de Salou, torna tres anys desprésCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Shopia Joan Heneghan té tres anys i viu al Regne Unit. Ja camina i també parla. Una de les seves frases preferides és «vaig néixer a Espanya». El pròxim 25 de juny serà el seu aniversari i ho celebrarà visitant l’hospital Joan XXIII, on va néixer gairebé «per accident» i es va convertir en una turista prematura, literalment, ja que va néixer al cap de 27 setmanes, mentre la seva mare es trobava de vacances a la capital de la Costa Daurada.

«Vam volar, el meu marit i jo, fins a Salou el 21 de juny de 2014. Estava de vacances i volia relaxar-me, ja que no havia tingut problemes durant l’embaràs. Però em vaig posar de part espontàniament al cap de pocs dies, el 25 de juny», relata Imelda Kelly, la mare de la Sophia, des del Regne Unit. Imelda Kelly va caure al lavabo de la seva habitació, a l’hotel Sol de Salou, i el seu marit va demanar ràpidament una ambulància a Recepció. Va ser traslladada immediatament al Centre d’Assistència Primària perquè li posessin punts de sutura. «M’havia fet un cop al cap i, quan va arribar l’ambulància, vaig començar a sentir-me malament. Ara sé que eren contraccions. Una vegada al Centre d’Assistència Primària, m’ho van confirmar: el nadó volia néixer», diu.

Imelda fou traslladada ràpidament a l’hospital Joan XXIII. Li van haver d’injectar esteroides en un intent infructuós d’aturar el naixement que es produiria poques hores després. «No sabíem si era nen o nena, perquè les infermeres la van prendre ràpidament, pesava poc menys d’un quilo i necessitava cures. Però se li va escapar un crit, i fou una delícia escoltar-los. Totes les nostres temors es van esvair», recorda la mare de la Sophie.

Després de néixer, la «turista prematura», encara passaria uns dies més, fins a l’agost, a l’hospital Joan XXIII de Tarragona. «Tenia els pulmons poc desenvolupats i havia de passar el temps que no havia estat a la meva panxa, a la incubadora. El personal va ser increïble. Pregàvem per ella cada dia a la capella de l’hospital», explica Imelda Kelly.

Quan els metges van considerar que la Sophie tenia una salut prou estable per a viatjar, es va organitzar el seu retorn al Regne Unit. El seu trasllat es va fer en un Learjet privat, ja que els seus fràgils pulmons no podrien resistir un vol comercial i perquè encara havia de continuar dins de la incubadora. «Sempre li diem l’especial que és el lloc on va néixer i la portarem tant com sigui possible. Tarragona té un lloc especial en els nostres cors», s’emociona Imelda.

Tres anys després, el seu retorn ja té viatge d’anada: serà el pròxim 23 de juny. La família passarà uns dies a Salou i vol portar la Sophie a l’hospital Joan XXIII coincidint amb el seu aniversari, el dia 25, per tal que la nena conegui l’equip mèdic que la va atendre.

Shopia, a la incubadora.

Sophie, una turista «prematura» de Salou, torna tres anys desprésCedida

Sophia durant el seu trasllat de Tarragona a Anglaterra.

Sophie, una turista «prematura» de Salou, torna tres anys desprésCedida

tracking