Diari Més

«L'M-6 mai no serà un centre cívic, volem crear un gran centre cultural de mirada alta»

Després de reunir-se amb la Plataforma Oppida, la regidora Begoña Floria va informar també que «s’arxivaran les diligències policials obertes»

Aquest era l'estat del mòdul 6 de la Tabacalera el passat diumenge, durant les reivindicacions de la Plataforma Oppida.

«L'M-6 mai no serà un centre cívic, volem crear un gran centre cultural de mirada alta»Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després d’un cap de setmana de reivindicacions a càrrec de la Plataforma Oppida dins del mòdul 6 de la Tabacalera, la regidora Begoña Floria va realitzar dimarts al migdia una «reunió informativa» amb cinc membres de l’agrupació. L’encontre, que va comptar amb la presència del caporal de la Guàrdia Urbana, va tenir una durada d’una hora i mitja. Els temes a tractar van ser clars: els fets succeïts durant el cap de setmana, el projecte d’Oppida i el Pla Funcional de la Tabacalera. Sobre aquest darrer, Floria va assegurar que «el que mai no serà la Tabacalera és un hotel d’entitats ni un centre cívic, ha de ser un gran centre cultural amb moltes coses, i amb mirada alta». Segons explicava, «ha de ser el centre de la cultura clàssica, un motor des del punt de vista d’orgull de ciutat, de generació d’indústria cultural i que permetrà situar-nos com a capital de la cultura clàssica a Catalunya i al Mediterrani». A més, afegia que «no volem fer una mirada al passat, volem lligar d’on som i d’on venim amb els nous llenguatges contemporanis i artístics».

L’únic punt en comú entre el projecte que preveu l’Ajuntament i el que proposa Oppida seria, doncs, l’espai de creació artística. Un dels membres de la Plataforma, Pablo Redondo, subratllava que «això és una única pota del nostre projecte. Nosaltres volem interrelacionar la branca artística, la pedagògica i la social». En aquest sentit, Redondo destacava que «ens fa por que s’acabi convertint en un centre el·litista». «Nosaltres volem que el mòdul 6 tingui relació amb la base, amb la gent, i que es faci creació artística però des d’una visió social i crítica», acabava dient.

Per la seva banda, Floria assegurava que «si dins del centre cultural hi ha d’haver un espai de creació artística autogestionat tal com Oppida planteja, ens hi podem trobar en un futur». Tot i això, avisava que «pot passar que quan arribem al final del projecte, Oppida no trobi interessants els nostres plantejaments i descarti presentar-se al concurs públic».

La regidora pronosticava que «el Pla Funcional estarà fet el primer semestre de 2018» i informava que «l’Ajuntament avançarà 100.000 euros per redactar-lo, diners que ens retornarà la Generalitat». Redondo criticava aquesta espera, perquè segons deia, «seguirem, com a mínim un altre any, amb la Tabacalera buida i morta». En aquest sentit, Floria assegurava que «la Tabacalera no és un espai abandonat perquè l’Ajuntament està al cas de tot el que hi passa a dins».

«S’arxivaran les diligències»

La regidora Begoña Floria va informar que «he donat ordre a la Guàrdia Urbana de què s’arxivin les diligències obertes a les dues persones que van ser identificades el dissabte a la tarda». Floria va expressar, però, que «ja he avisat a Oppida que això no pot tornar a passar». Segons la regidora, «sempre fan les activitats sense demanar permisos, i han de complir amb les normatives».

Per la seva banda, el membre de la Plataforma, Pedro Redondo, descartava una possible nova «ocupació» de la Tabacalera. Redondo va assegurar, però, que «seguirem treballant per aconseguir el mòdul 6, perquè fa un any i mig que reclamem que s’hi facin activitats a dins i el nostre discurs no ha canviat».

tracking