Diari Més

Cultura

El festival REC es reivindica davant les declaracions del regidor de Cultura de Tarragona

Ha mostrat les xifres d'espectadors aconseguides els últims anys, sobretot des que van patir un retall pressupostari

Infografia amb l'evolució del festival.

El festival REC es reivindica davant les declaracions del regidor de Cultura de TarragonaREC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els responsables del Festival REC de Tarragona ja van contestar aquest dilluns les polèmiques declaracions del regidor de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona, en les quals anunciava un replantejament d'aquest festival i també de l'SCANde fotografia.

En concret, Prats qüestionava el retorn que aquests esdeveniments tenien per la ciutat i s'hi referia argumentant que no podien sostenir-se esdeveniments amb «200 o 300 espectadors».

Dilluns des del REC mostraven la seva sorpresa i demanaven poder reunir-se amb el regidor. Al mateix temps també recordaven que l'aportació municipal al festival correspon al 20% del seu pressupost. De fet, en el cas de l'SCAN, l'aportació municipal és tot just de 6.000 euros, previstos en el pressupost del 2017.

A l'espera de la trobada amb el regidor, el Festival REC ha continuat reivindicant-se a través de les xarxes socials. En concret és molt significativa la nova imatge de capçalera de la seva pàgina de Facebook, on es pot veure una llarga cua d'espectadors esperant per accedir a una de les sessions del festival en edicions anteriors.

Al mateix temps, també han publicat una infografia en la qual expliquen com després de la reducció pressupostària que va patir el 2011 a causa de la crisi econòmica, des d'aleshores, i amb menys diners, han anat creixent fins a arribar, l'any passat, als 4.000 espectadors.

Aquest dimarts el conseller Prats ha volgut matisar les seves declaracions afirmant que un replantejament pot ser per a millorar, tot i que ha obviat les seves referències a la manca de 'retorn' que sí que va expressar en una primera instància.

tracking