Diari Més

Cultura

Tarragona oferirà un recorregut pels 7 museus de la ciutat en el marc de la Nit dels Museus

L'esdeveniment se celebra el proper dissabte 20 de maig

imatge de l'anterior edició de la Nit dels Museus.

Tarragona oferirà un recorregut pels 7 museus de la ciutat en el marc de la Nit dels MuseusAjuntament de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els set museus de Tarragona participen, un any més, en la Nit dels Museus, que tindrà lloc el proper dissabte 20 de maig. D’aquesta manera el Museu d’Història de Tarragona (MHT), Caixaforum, Museu del Port, Museu Bíblic, Museu Diocesà, Museu d’Art Modern i Museu Nacional Arqueològic obriran les seves portes durant el vespre i la nit de dissabte als visitants.

Aquells que no es vulguin perdre cap detall de la Nit dels Museus a Tarragona podran fer un recorregut pels 7 museus que hi participen. En aquest sentit Auriga Serveis ha coordinat les activitats de tots els museus amb diferents itineraris sota el nom El viatge a la constel·lació Museu que es realitzaran a partir de les 18h. A partir d’una peça de cada espai els espectadors entendran l’eix d’enguany: Museus i històries compartides. Aquest tema ressalta el paper dels museus que poden convertir-se en centres de pacificació de les relacions entre els pobles, a més de posa de relleu com l’acceptació d’un passat dolorós constitueix un primer pas per imaginar un futur comú sota el signe de la reconciliació.

El Pretori recupera dues històries del passat

En aquesta Nit dels Museus el Museu d’Història de Tarragona recupera dues històries que mostren que preservar el passat adquireix sentit i ens ajuda a comprendre d’on venim. Una és de Jaume Torné, un visitant del pretori que es va trobar amb una fotografia del seu pare en un espai que recorda el paper de la presó de Pilats en la repressió franquista. L’altra és de Mireia i Glòria Català, que porten a terme una recerca per recuperar l’obra del seu pare, el pintor Antoni Català Gomis. A Casa Castellarnau, es van poder documentar les pintures del seu pare que decoren el distribuïdor d’entrada a la planta noble. Aquesta instal·lació es podrà visitar el dia 20 al Pretori, des de les 18h i fins les 24h. L’horari d’admissió de visitants finalitza mitja hora abans, a dos quarts de dotze.

tracking