Diari Més

Cultura

Prats assegura que Tarragona seguirà col·laborant amb el REC i l'SCAN

El conseller de Cultura matisa així les últimes declaracions, on va dir que calia avaluar el retorn dels festivals a la ciutat

Josep Maria Prats, a la dreta, durant la presentació de l'any 2016 del Festival REC.

El regidor de Cultura de Tarragona qüestiona 'el poc retorn' dels festivals SCAN i RECAjuntament de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona, Josep Maria Prats, assegura que el consistori, a través de la conselleria de Cultura, «continuarà col·laborant amb el REC i l'SCAN», després que les seves últimes declaracions, recollides pel mitjà digital Tarragona21, fessin referència a l'avaluació del retorn dels dos festivals a la ciutat, i posessin en dubte la seva continuació. Tot i desmentir que el consistori es replanteja la continuïtat dels festivals audiovisuals, Prats sí que ha declarat, a través d'un comunicat oficial emès per l'Ajuntament aquest dimarts, que tot i que «els festivals representen una aposta per la cultura audiovisual des de Tarragona, no vol dir que per continuar creixent no calgui avaluar, si no ho féssim, ens seria impossible millorar».

Per la seva banda, abans de fer-se públic aquest comunicat, el grup municipal de Ciutadans ja havia expressat que «la política cultural de l'Ajuntament de Tarragona respon als gustos personals i subjectius del senyor Prats». Amb aquestes contundents paraules Viñuales, el portaveu tarragoní de Ciutadans, ha criticat que el conseller vulgui «limitar l'oferta musical i artística de la ciutat». El grup municipal d'Esquerra Republicana, per la seva banda, també es va mostrar contrari, dilluns, de les primeres paraules de Prat. «Aquests canvis de rumb bruscos en matèria cultural tiren per terra la feina feta durant els darrers anys», assegurava el portaveu, Pau Ricomà.

Precisament dilluns, Diari Més es va posar en contacte amb l'organització tant del REC, el festival cinematogràfic de Tarragona, com de l'SCAN, el fotogràfic, on els dos van assegurar haver-se endut una gran sorpresa després de les primeres declaracions de Prats. Tot i això, ara sembla que no hauran de preocupar-se pel futur dels dos festivals, ja que a priori, aquest està garantit.

tracking