Diari Més

Els festivals REC i SCAN, «sorpresos» per poder patir una reformulació

Les declaracions del regidor de Cultura, Josep Maria Prats, han fet saltar totes les alarmes

Josep Maria Prats, a la dreta, durant la presentació de l'any 2016 del Festival REC.

El regidor de Cultura de Tarragona qüestiona 'el poc retorn' dels festivals SCAN i RECAjuntament de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els festivals REC i SCAN, de curtmetratges i fotografia, han comunicat que estan «sorpresos» per les paraules del regidor de Cultura a l’Ajuntament de Tarragona, Josep Maria Prats. El representant d’Unió Democràtica al consistori va expressar, en unes declaracions recollides pel mitjà digital Tarragona21, que «cal repensar-los i avaluar quin retorn tenen per la ciutat».

En un comunicat, l’organització del REC subratllava que «ens sorprenen les declaracions de Josep Maria Prats en referència a la continuïtat dels festivals REC i SCAN». Segons afegien, «ens sorprèn l’afirmació categòrica de manca de retorn. Ara mateix, més enllà de l’activitat i riquesa cultural que ofereix a la ciutat, les activitats que organitza el REC duen el nom de Tarragona a diverses ciutats d’Europa i Amèrica, a més d’haver empentat films que han triomfat a grans esdeveniments (el laboratori Primer Test s’ha posicionat en pocs anys, com imprescindible pels nous directors)». D’altra banda, i pel que fa a l’impacte local, asseguraven que «el festival reuneix cada any milers d’espectadors, arribant a 4.000 la darrera edició, i rep a la ciutat prop d’un centenar de convidats de tot el món cada any: directors, productors, agents de vendes, distribuïdors, etc, que esdevenen prescriptors de la marca Tarragona».

Per la seva banda, la directora artística de l’SCAN, Xantal Grande, comunicava a aquest mitjà que «m’he emportat una sorpresa desafortunada». Grande assegurava que «vaig mantenir una reunió amb l’Ajuntament el mes passat, en la qual em van assegurar que tindríem el Tinglado 2 reservat per a la propera edició». Durant la reunió, deia, «ningú no va dir-me res sobre una possible reformulació del festival». Per tant, expressava que «les declaracions de Prats m’han agafat desprevinguda totalment». Grande qualificava les paraules de Prats com un «cop molt gran» i deixava clar que «demanarem una reunió d’urgència amb el regidor de Cultura per posar les coses sobre la taula».

D’altra banda, Esquerra Republicana també s’ha manifestat. En un comunicat enviat a la premsa, el regidor del grup municipal al consistori, Pau Ricomà, expressava que «estem desconcertats i li hem demanat una reunió urgent per saber quines són les intencions l’equip de govern». A més, el republicà afegia que «aquests canvis de rumb bruscos en matèria cultural tiren per terra la feina feta durant els darrers anys» i que «no pot ser que, cada cop que hi hagi un canvi de responsable al capdavant d’una regidoria, en paguin les conseqüències projectes consolidats a la ciutat». Ara, caldrà esperar la resposta de l’Ajuntament.

tracking