Diari Més

Sanitat

La CGT denuncia retallades de personal al Joan XXIII mentre s'han ampliat serveis

La CGT exposa que l'obertura del nou servei d'Urgències i de la Unitat de Cirurgia Major no han anat acompanyades de l'ampliació de personal, sinó que s'han reduït els treballadors

Vista general de l'edifici C de Joan XXIII on està situat el servei d'Urgències.

Més de la meitat de les urgències de Joan XXIII podrien ser ateses als CAPJoan Antoni Torreblanca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La secció sindical de la CGT del Joan XXIII, sindicat majoritari de l’hospital tarragoní, ha denunciat en un comunicat la falta de personal sanitari davant l’ampliació dels serveis que s’han dut a terme darrerament al centre. Concretament el sindicat es queixa de la reducció d’auxiliars d’infermeria, zeladors i infermers davant l’obertura del nou servei d’urgències inaugurat el darrer any, el qual compta amb noves sales i una major superfície. També denuncia el retràs dels temps quirúrgics per la reducció a un únic auxiliar d’infermeria per a dos quiròfans, cosa que contrasta amb la construcció d’una Unitat de Cirurgia Major que dota l'hospital de quatre quiròfans nous de trinca.

Pel que fa al nou servei d’urgències inaugurat l’any passat, el sindicat es queixa que en el moment de la seva obertura es reduís el personal en comptes d’ampliar-lo. La falta de personal sanitari va provocar col·lapses al servei d’urgències durant les festes de Nadal, motiu pel qual es va augmentar el nombre de treballadors, tornant als que hi havia anteriorment. Un cop passada la temporada d’hivern però, al mes de març, el sindicat denuncia que s’ha tornat a reduir el personal d’urgències a un professional per torn. La CGT denuncia que això torna a provocar «sobrecàrrega assistencial» i apunta que sembla ser que «cal que arribin els col·lapses d’estiu per tal que la direcció doti l’hospital del personal que realment necessita».

Per altra banda, el sindicat apunta que tot i que l’Hospital disposa d’una Unitat de Cirurgia Major Ambulatòria amb quatre quiròfans nous s’estan retrassant els temps quirúrgics per la reducció de personal. Concretament la direcció ha deixat un únic auxiliar d’infermeria per a dos quiròfans, quan abans n’hi havia un per cap. Això crea «una tensió que no deixa treballar amb la qualitat que els treballadors i els pacients es mereixen», segons el sindicat.

A més de la problemàtica per la falta de personal, la CGT del Joan XXIII també exposa que el munta-càrregues net s’ha espatllat i la direcció no el preveu arreglar per l’elevat cost de la reparació. Això fa que el zelador hagi de moure’s entre diverses plantes per recollir el material a esterilització, quan aquest es necessita de forma urgent.

La CGT exposa que el bon funcionament de l’Hospital necessita mitjans tan materials com sobretot humans i, per tant, denuncia que «no es poden modernitzar i ampliar serveis mentre es retalla personal».

tracking