Diari Més

Societat

L'Ajuntament es reunirà amb Oppida després de dos dies de reivindicacions

Una trentena de persones van passar la nit de dissabte a la Tabacalera, i la plataforma insisteix en què «no hem ocupat res, estava obert i vam entrar»

La planta baixa del mòdul 6 de la Tabacalera va acollir activitats durant el cap de setmana.

L'Ajuntament es reunirà amb Oppida després de dos dies de reivindicacionsCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sota el lema #Traiemlapols, la Plataforma Oppida va convocar desenes d’actes durant tot el cap de setmana al mòdul 6 de la Tabacalera, espai que reclamen des de fa temps. Després de mesos de negociacions amb l’Ajuntament, que van aturar-se a principis d’aquest any, l’entitat –que agrupa més de quaranta col·lectius de la ciutat– va decidir fer una passa més i «omplir de vida un espai abandonat pel consistori», segons expressava la plataforma. Sembla que les reivindicacions d’aquest cap de setmana han donat els seus fruits, i el consistori, concretament la regidora Begoña Floria, ha accedit a realitzar una reunió informativa amb els portaveus de l’agrupació.

Fins arribar a aquest punt, però, la Plataforma Oppida ha passat gairebé 48 hores realitzant actes de manera ininterrompuda al mòdul 6 de la Tabacalera. Dissabte al matí, la batucada Tympanum i Tornavís Teatre, mitjançant una performance, van donar peu a la lectura del manifest. Va ser al migdia quan, «de manera totalment pacífica», els col·lectius que formen la plataforma i els ciutadans que van assistir a la cita, van entrar a la planta baixa de l’espai. «Nosaltres no hem ocupat res ni hem trencat res, quan vam veure que l’M-6 estava obert, vam entrar. Les associacions que tenien previstos els tallers a l’exterior, també van decidir entrar. Tot ha estat improvisat», expressava un dels membres de la plataforma, Manel Torres.

Dissabte a la tarda, però, les activitats es van haver d’interrompre amb l’arribada dels agents de la Guàrdia Urbana. «Ens van dir que teníem tres hores per desallotjar l’espai», explicava la cap de premsa d’Oppida, Mònica López. Un equip de mediació de l’entitat va parlar amb els agents, que «van identificar dues persones, però no van denunciar ningú», segons informaven fonts municipals. Després de realitzar una assemblea que va comptar amb la presència d’una seixantena de persones, Oppida va decidir seguir amb la programació. La Guàrdia Urbana, però, no va tornar a l’espai. Tampoc hi va anar la regidora Begoña Floria, que «havíem convidat personalment per parlar sobre la situació», segons indicaven membres de la plataforma.

La nit de dissabte a diumenge, una trentena de persones van passar la nit al mòdul 6. «Hi havia de tot: gent jove, gent més gran, membres d’Oppida, veïns del barri, membres de l’Associació Amics de la Tabacalera...», explicava Torres. Ahir diumenge, els actes van continuar. A partir de les dotze, es van fer tallers d’acrobàcies, i pels volts de les dues de la tarda, el grup tarragoní Roba Estesa va actuar per col·laborar amb les reivindicacions.

«Aquest cap de setmana ens ha encoratjat a seguir, i amb més força que mai. Hem demostrat que la ciutadania és capaç de crear continguts i de donar vida a un espai que l’Ajuntament ha abandonat», expressava Manel Torres. Demà, Begoña Floria rebrà els portaveus de la Plataforma Oppida per realitzar una «reunió informativa» sobre els esdeveniments del cap de setmana. Però segons subratllava el portaveu d’Oppida Pedro Redondo, «és una llàstima que calgui un cap de setmana de reivindicacions per treure resultats. Nosaltres estem oberts al diàleg, com sempre».

tracking