Diari Més

Societat

Oppida obre la Tabacalera

Nova acció de protesta de la plataforma, que porta temps reivindicant l’espai

Una cinquantena de persones han participat en l'assemblea davant la porta oberta del magatzem 6.

Oppida obre la TabacaleraGerard Faiges

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plataforma Oppida, que agermana diverses entitats i associacions tarragonines, ha fet un pas més en la seva lluita per reobrir el mòdul 6 de la Tabacalera, que porta prop de 10 anys abandonat. En moltes accions realitzades davant aquest espai, Oppida n’ha demanat la reobertura per tal de convertir-lo en un centre social autogestionat que pugui donar cabuda a diverses entitats i s’hi duguin a terme activitats destinades a la societat.

Aquest dissabte la plataforma havia convocat una jornada d’entre 36 i 40 hores d’activitats ininterrompudes davant el magatzem M6 de la Tabacalera. Sense que entrés en l’ordre del dia, durant el vermut s’ha obert la porta d’entrada a aquest espai, tal com ha explicat la responsable de comunicació d’Oppida Mònica López. L’objectiu de les jornades, que no deixa de ser el mateix que mou la plataforma, és «demostrar que és un espai actiu, obert i que funciona», ha declarat López.

La plataforma continua duent a terme activitats després d’haver estat intentant «parlar amb l’Ajuntament, però ells es neguen a dialogar perquè diuen que no som una entitat que tinguem NIF». Tot i així, Mònica López ha deixat clar que la seva voluntat és «reprendre el diàleg» amb el consistori. Davant la lentitud i la falta de respostes per la via burocràtica, Oppida «continuem fent el camí, el que ens demana la gent de les diverses associacions».

L’obertura de la porta del magatzem 6 de la Tabacalera no ha tingut resposta per part de l’Ajuntament. De fet, ha explicat López, els únics que han fet acte de presència han estat agents de la Guàrdia Urbana que han explicat als membres d’Oppida que no poden ocupar l’espai i que el més senzill serà arribar a un acord. Per aquest motiu, els presents a les jornades han organitzat una assemblea per decidir què fan amb l’espai obert. Mónica López ha reconegut que «no està previst ocupar i quedar-se a dormir, sinó que es faran activitats constantment aquí davant».

La única resposta clara de l’Ajuntament de cara al futur de la Tabacalera ha estat formular una proposta per sotmetre a concurs l’espai. Tot i així, des d’Oppida mantenen que aquest procés serà llarg, d’entre un any i un any i mig. Per a això, Mònica López demana que «durant aquest temps puguem utilitzar aquest espai, que tingui vida, i després quan es dugui a terme el concurs ja veurem quines propostes es presenten i quina és la guanyadora, no ens oposem a això, només volem que l’espai sigui útil fins llavors».

tracking