Diari Més

Empresa

Eurecat integra a la seva estructura el Centre Tecnològic de la Química de Catalunya

Amb l'operació, es preveu que l'activitat del centre creixi a un ritme anual superior al 15%

El Centre Tecnològic de la Química de Catalunya està ubicat a Tarragona.

Eurecat integra a la seva estructura el Centre Tecnològic de la Química de CatalunyaCTQC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Patronat del Centre Tecnològic de Catalunya, Eurecat, ha aprovat aquest divendres la integració del Centre Tecnològic de la Química de Catalunya (CTQC), en una operació que suposarà la creació d’una nova Unitat de Tecnologies Químiques dins de l’Àrea de Tecnologies Industrials d’Eurecat. El CTQC, amb seu a Tarragona, va tenir uns ingressos d'1,5 milions d'euros el 2016, i amb la integració es preveu que la seva activitat creixi a un ritme anual superior al 15% com a conseqüència de la comercialització de les capacitats pròpies a empreses d’altres sectors que també requereixen tecnologies químiques. L’operació s’emmarca dins l’estratègia del Centre Tecnològic de Catalunya de consolidació d’aliances amb agents molt rellevants del sistema d’innovació, tant des del punt de vista sectorial com territorial, com és el cas de la Universitat Rovira i Virgili (URV).

Amb la integració, el Patronat del CTQC es convertirà en la Comissió Sectorial de la Química d’Eurecat. Així mateix, l’empresa que presideix el Patronat del CTQC, i que actualment és Repsol, s’incorporarà al Consell Assessor d’Eurecat, integrat pels principals agents d’innovació de Catalunya.

El president d’Eurecat, Xavier Torra, ha destacat que «la integració suposa l’ampliació de la presència d’Eurecat a les comarques del sud de Catalunya i un millor posicionament del centre en sectors industrials tan rellevants com la química i la indústria auxiliar que treballa per a les grans empreses del ram». Un sector, el químic, que concentra a Tarragona el 30% de la producció estatal i que és estratègic per a l'economia catalana ja que representa el 17,5% del PIB industrial del país.

El Centre Tecnològic de la Química de Catalunya, ubicat a Tarragona, es va crear l’any 2008 com a fundació privada sense ànim de lucre, amb l’objectiu de contribuir de manera eficaç a la sostenibilitat, la competitivitat, la innovació i el progrés tecnològic d’empreses i entitats europees del sector químic i sectors relacionats.

tracking