Diari Més

Societat

L'Associació Famílies LGTBI creu que els cartells d'Arran «són de molt mal gust i provoquen rebuig»

L’entitat creu que la campanya dels joves de la CUP es redueix la sexualitat gay a una visió tòpica i molt masclista

Dos dels cartells de la campanya

Els joves de la CUP a Tarragona commemoren el dia de LGTBfòbia 'sodomitzant' Sant Magí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació Famílies LGTBI s’ha pronunciat en contra dels cartells del col·lectiu Arran per commemorar el Dia contra la LGTBIfòbia el 17 de maig i el dia per l’alliberament sexual el 28 de juny. En ells arremeten contra l’Església amb una imatge d’un Sant Magí 'sodomitzat' amb el braç incorrupte de Santa Tecla i contra l’Ajuntament de Tarragona per perseguir el ‘cruising’ amb una imatge d’un agent, l’ex regidor del PP Alejandro Fernández i l’alcalde, Josep Félix Ballesteros practicant sexe sobre un vehicle de la Guàrdia Urbana.

L’entitat creu que Arran no ha encertat amb aquesta campanya. Així ho ha manifestat la portaveu de l’Associació Famílies LGTBI, Elisabet Vendrell, qui ha manifestat que els cartells «són de molt mal gust», a més de dir que «provoquen rebuig i perjudiquen més que ajuden» al col·lectiu al qual volen defensar, ja que considera que no promouen l’acceptació a la diferència. «Trobo que és una falta de respecte a la cultura, és ofensiu –afirma la portaveu-. És una campanya que penso que està reduint la sexualitat gai a una visió tòpica i molt masclista».

Els polèmics cartells ja van despertar les reaccions desfavorables per part d’altres col·lectius, com és el cas de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), les joventuts del PDeCAT, que van titllar la campanya d’Arran d’«irrespectuosa i populista». La JNC va criticar l’actitud de les ‘joventuts’ de la CUP i va afegir que «no tot és justificable», ja que «no es pot faltar al respecte de la ciutat i de les persones i entitats».

tracking