Diari Més

Sanitat

Juárez critica el servei d'ambulància que el va dur a l'hospital per un infart

El president de Mare Terra–Fundació Mediterrània es queixa del servei del 112 i que no el portés al centre hospitalari un vehicle UCI

Juárez, en una imatge recent, durant la presentació dels Premis Ones Mediterrània.

Juárez critica el servei d'ambulància que el va dur a l'hospital per un infartCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ángel Juárez, president de Mare Terra–Fundació Mediterrània, ha denunciat el servei d’ambulància després de «viure en primera persona» un episodi que el va portar a l’hospital. El passat 30 d’abril, Juárez es trobava a casa seva, a Monnars, quan va començar a sentir un fort dolor que va ser l’avís de l’infart que estava patint. «He viscut en les meves carns què pot sentir una persona quan pateix un atac com aquest i l’ambulància triga a arribar al domicili del malalt», ha explicat a Diari Més.

El president de Mediterrània es trobava al seu domicili quan «a les 12 hores vaig notar un dolor que anava en augment i, immediatament, vaig trucar al 112. Passaven els minuts i no vaig desenganxar-me del telèfon ja que, tot i el fort dolor que patia, des de l’altra banda no deixaven de demanar-me el número del carnet d’identitat i altres dades, i, davant d’això, els vaig dir que ja els donaria quan estigués a l’ambulància». Després de diversos minuts pendent del 112, «vaig decidir trucar al director general d’Emergències Mèdiques i explicar-li el que estava succeint». L’ambulància «va arribar uns trenta minuts després de fer la primera de les trucades, fins i tot després de posar-me en contacte amb el meu fill, que es trobava a Reus i va arribar a casa abans que ho fes l’ambulància». Quan el vehicle va fer acte de presència, «la meva sorpresa va ser que no era una ambulància UCI, sinó una normal, i només estaven al càrrec el conductor i un sanitari».

Juárez va lamentar el fet que «vaig haver d’esperar una ambulància provinent de Torredembarra, quan la base a Tarragona es troba a deu minuts de casa meva. En aquells moments, el dolor ja era insuportable». El president de Mediterrània ha afirmat que «si hagués estat un atac agut, m’hauria quedat en el lloc», i va subratllar que «en preguntar perquè no havia vingut l’UCI, em van dir que estava ocupada».

El destí de Juárez va ser l’Hospital de Santa Tecla on, després de diverses proves, «van confirmar que patia un infart». Després de passar el dia i la nit a l’UCI, el malalt va ser traslladat a l’Hospital Joan XXIII. «A Santa Tecla, va venir a visitar-me el director general d’Emergències Mèdiques, que en tot moment es va preocupar per la meva situació, però tot i així, vaig haver d’esperar dues hores a què una ambulància em traslladés al Joan XXIII».

«És una vergonya»

Juárez va agrair «el tracte rebut pel personal sanitari, que és el primer que està patint les retallades», però va lamentar tot el que va rodejar el servei d’ambulància que va atendre el seu cas. «És una vergonya com està a la nostra ciutat el tema de les ambulàncies, amb un servei insuficient i col·lapsat: cal posar una solució».

L’experiència amb el 112 «va ser com quan truques a un telèfon i et diuen que les línies estan ocupades, que esperis un moment, amb la diferència que en aquells moments estava sofrint un infart: a l’ambulància no em van donar ni una pastilla».

Juárez, que en els darrers temps ha viscut diversos episodis relacionats amb malalties greus, s’ha mostrat «molt sensible» i ha reclamat «la revisió del contracte amb les empreses que aporten les ambulàncies».

tracking