Diari Més

Turisme

Les reserves anticipades per l'estiu augmenten als hotels de Tarragona

Els càmpings, per la seva banda, preveuen un creixement d’entre el 3 i el 4 per cent de cara a aquesta temporada estival

Imatge d'arxiu d'alguns turistes als voltants de la Catedral de Tarragona.

Les reserves anticipades per l'estiu augmenten als hotels de TarragonaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La temporada estiuenca per als hotels i els càmpings de la ciutat es presenta de la millor manera possible. Si el 2015 i el 2016 ja van ser bons anys per al turisme –després de la davallada causada per la forta crisi econòmica–, aquest 2017 «convida a ser optimistes». Així ho assegurava a aquest mitjà el president de l’Associació d’Hotelers de Tarragona i director executiu de l’hotel Astari, Xavier Jornet. Segons expressava, «aquest estiu crec que serà un molt bon estiu».

Al seu establiment, declarava, «hem vist com les reserves anticipades augmentaven un 50 per cent respecte a la mateixa època de l’any passat». Segons deia, «tenim el mes de juliol amb més del 50 per cent de les reserves realitzades, i el mes d’agost amb el 50 per cent». El canvi, segons assegurava, «és significatiu». «A la mateixa època del 2016 només teníem realitzades un 30 per cent de les reserves», explicava. Un altre dels hotels que ha vist com les seves reserves anticipades creixien és l’hotel Urbis. El seu propietari, Carles Segarra, explicava que «es nota un augment». Segarra assegurava que «hi ha més anticipació», però que al mateix temps, «hi ha més demanda».

Jornet atribuïa aquests símptomes de recuperació al fet que «les dificultats al nord de l’Àfrica pel tema del terrorista provoca que els turistes prefereixin venir aquí». També ha col·laborat en el creixement, segons deia, «una certa recuperació econòmica». «La gent ha vist que les coses ja no podien anar a pitjor, i tots aquests factors han provocat que el turisme nacional estigui despuntant des del 2015», subratllava el president dels hotelers tarragonins.

Per la seva banda, els càmpings de la ciutat també són optimistes de cara a la temporada estival. El president de l’Agrupació de Càmpings de Tarragona, Agustí Peyra, pronosticava que «aquest estiu viurem un creixement d’entre el 3 i el 4 per cent respecte a l’any passat». Tot i que les reserves anticipades no han crescut tan significativament com als hotels, Peyra expressava que «també hem vist com han augmentat».

«Cal saber cap a on anem»

D’altra banda, Jornet valorava positivament la campanya publicitària del Patronat de Turisme a la televisió, però expressava que «hem de tenir clar cap a on volem anar». Coincidia amb ell Segarra, que afegia que, «si realitzem una campanya d’aquest tipus, hem d’estar preparats per l’arribada dels turistes». Peyra, per la seva banda, valorava com a «molt bona» la tasca del Patronat fins al moment.

tracking