Diari Més

Municipal

L'Institut Municipal de Serveis Socials està «sota mínims» i amb sis baixes sense cobrir

La CUP de Tarragona denuncia la manca de personal d’atenció primària i administratiu

Imatge d'arxiu de l'Institut Municipal de Serveis Socials.

L'Institut Municipal de Serveis Socials està «sota mínims» i amb sis baixes sense cobrirCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La CUP de Tarragona ha posat de manifest que l’Ajuntament de Tarragona té l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSSS) «sota mínims» per manca de personal d’atenció primària i administratiu. La formació anticapitalista denuncia l’absorció anunciada el novembre de 2015 per part de l’Ajuntament i la funcionarització dels treballadors, que havia de servir per ampliar l’estructura administrativa de l’IMSS, «no ha servit per res», ja que l’IMSS «segueix mancant d’estructura administrativa». A més afirma que «cal cobrir sis baixes per malaltia de professionals d’atenció primària: tres treballadors socials, dos ordenances i un educador». Segons la CUP aquestes baixes sense cobrir estan causant «estrès» als aLtres treballadors, que han de satisfer la mateixa demanda amb menys efectius.

En la darrera sessió del Consell Rector, celebrada el passat divendres, la regidora de la CUP Laia Estrada va preguntar si s’havia dut a terme una correcta integració dels departaments de personal de l’IMSS i de l’Ajuntament i el govern va respondre que sí. Segons la CUP, els ha arribat informacions que no s’està pagant el Fons Social, les antiguitats endarrerides, ni les quantitats cobrades de menys per reduccions de jornada de maternitat. La CUP portarà aquesta problemàtica, sumada a les sis baixes sense cobrir, al ple de l’Ajuntament, ja que afirmen que «qui ha de donar explicacions a l’oposició és el govern».

Una auditoria del 2013 indicava que calia ampliar l’estructura administrativa de l’IMSS

L’empresa CADMO va realitzar l’any 2013 una auditoria que posava de manifest la necessitat d’ampliar l’estructura administrativa de l’IMSS. La situació després de l’absorció anunciada el novembre de 2015 per part de l’Ajuntament i la funcionarització dels treballadors «no ha canviat gaire», diu Laia Estrada, ja que «s’han limitat a la integració del departament de personal, no s’han traspassat ni administració ni comptabilitat i l’IMSS segueix tenint una estructura administrativa molt dèbil».

Això hauria provocat que aquest 2017 es proposi l’aprovació del pagament de despeses sense procediment adequat, pels serveis de monitoratge a l’IMSS, per un valor de 49.237,29 euros. El contracte de l’empresa que va fer els treballs finalitzava l’octubre de 2015, però fins al gener de 2017 no va sortir el nou contracte a licitació.

tracking