Diari Més

Municipal

L'envelat de la plaça Corsini estarà retirat d'aquí a tres o quatre setmanes

Primer es treurà la runa de l’interior, després es desmuntaran els panells i per últim la teulada

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La història de l’envelat del Mercat Central de Tarragona està arribant a la seva fi. Ahir al matí, molts eren els curiosos que s’acostaven a una de les cantonades de l’estructura, concretament la més propera al carrer Canyelles. I el motiu era ben senzill: dos operaris estaven començant a retirar els panells que han decorat l’envelat per a fer-lo més atractiu a la vista dels ciutadans.

El desmuntatge de l’estructura va començar ahir al matí, però s’allargarà fins d’aquí a tres o quatre setmanes. Així ho comunicava a aquest mitjà l’encarregat de supervisar les obres del Mercat des d’Espimsa, Daniel Milà. Segons explicava, «el primer que es farà avui –ahir pel lector– serà retirar els panells d’aquesta cantonada per fer més fàcil la retirada de la runa que hi ha a l’interior, on no hi queda res». D’aquesta manera, els camions i les excavadores podran entrar i sortir del recinte més ràpid i amb més espai.

Després de retirar la runa de l’interior, prosseguia, «els operaris començaran a treure la resta de panells que envolten l’estructura». Així doncs, deia, «els darrers passos seran la retirada de la coberta i de l’estructura metàl·lica». Milà calculava que «tardarem entre tres i quatre setmanes a fer-ho tot, perquè quan la carpa ja no hi sigui, haurem d’anivellar el terra amb una capa de morter».

Per la seva banda, la presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando, es mostrava optimista perquè «tot va segons la cronologia marcada». Ferrando avançava que «en el cas que les obres de la plaça Corsini no estiguin licitades quan l’envelat ja s’hagi retirat, posarem una capa de ciment perquè tothom pugui gaudir de la plaça». A més, Ferrando va aclarir ahir que «alguns panells els preservarem amb l’objectiu d’exposar-los o penjar-los a l’interior del nou edifici, perquè també formen part de la història del nostre Mercat Central». El del Nano Capità és un dels panells que «segur que guardem», deia Ferrando. El podrien acompanyar altres panells protagonitzats pels elements del Seguici Popular, però «tot depèn del seu estat», recalcava.

Els operaris comencen a desmuntar aquest dilluns la carpa exterior del mercat provisional.

Comencen a desmuntar la carpa exterior del mercat provisionalDiari Més

tracking