Diari Més

Denuncien demores de fins a 18 dies per visitar-se al CAP de Torreforta

La Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona demana un pla de xoc al CatSalut per reduir les llistes d’espera

Imatge d'arxiu del CAP Torreforta de Tarragona.

Denuncien demores de fins a 18 dies per visitar-se al CAP de TorrefortaICS Camp de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT) ha demanat al CatSalut que, en el termini d’un mes, impulsi un pla de xoc per reduir el temps de demora per visitar-se amb el metge de capçalera al CAP La Granja-Torreforta de la ciutat. Segons denuncia l’entitat, el termini pot arribar als 18 dies i, en el cas de les visites amb l’especialista, «es triga molt més» que a l’Hospital Joan XXIII. Dimecres, el president de la FAVT, Antoni Peco, va traslladar aquestes demandes en una reunió amb el gerent de la Regió Sanitària de Tarragona, Roger Pla. La federació veïnal ha assegurat que les llistes d’espera d’aquest CAP no són equiparables a la resta de centres de la ciutat, com Sant Salvador, Muralles, Bonavista o Llevant, que registren llistes d’espera «tolerables». Els veïns no descarten mobilitzar-se si no es resol la situació.

Antoni Peco ha qualificat «d’insostenible i intolerable» la situació al CAP dels barris de Ponent. «Volem un pla de xoc urgent per minimitzar aquestes distàncies que tenim envers altres centres de Tarragona. La Granja no ha de ser menys que la resta», ha manifestat Antoni Peco. Segons ha informat aquest divendres l’entitat veïnal, durant la reunió, el gerent del CatSalut a Tarragona, Roger Pla, «va descartar cap pla de xoc i va anunciar als representants de la FAVT un increment important del pressupost per al CAP La Granja-Torreforta, que anirà destinat principalment a la reducció de les llistes de demora».

No es descarten mobilitzacions

Al mateix temps, des de la FAVT també s’ha comunicat que la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) ha identificat en un estudi els CAP La Granja i de Sabadell com «els dos centres d’assistència primària amb més necessitats de Catalunya». Per aquests motius, la FAVT ha donat un mes de termini al CatSalut perquè «es comencin a notar aspectes positius de reducció de llistes d’espera».

En cas contrari, els veïns anuncien noves accions i mobilitzacions per denunciar aquesta situació. Finalment, els veïns també van demanar al gerent una millora de l’edifici del CAP La Granja, amb l’adequació general de l’equipament, en dependències com els serveis o la consulta de pediatria, que funciona des de fa vuit anys en uns barracons. La Federació també ha demanat que es potenciï el servei d’urgències del CAP durant les 24 hores per evitar que els veïns hagin d’anar a Joan XXIII.

Millores en el servei d’ambulància

D’altra banda, la FAVT va instar el CatSalut a dotar el CAP de Sant Pere i Sant Pau de servei de 24 hores d’ambulància, ja que actualment només funciona fins a les 20 hores i, durant la nit, el vehicle actua des de la central del polígon Riuclar. El CatSalut també va informar a la FAVT que l’ambulància del CAP La Granja s’ha traslladat al costat del poliesportiu de Campclar. Tant aquesta, com les ambulàncies dels CAP de Sant Salvador, Bonavista i Muralles, donaran servei les 24 hores, segons l’entitat veïnal.

tracking