Diari Més

L'Hotel Husa Imperial Tarraco tancarà les seves portes per problemes econòmics

Els sindicats negocien les condicions de l'acomiadament dels 37 treballadors

L'establiment arrossega dificultats econòmiques des de fa temps.

L'Hotel Husa Imperial Tarraco tancarà les seves portes per problemes econòmicsDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’hotel Imperial Tarraco de Tarragona tancarà portes de forma imminent i deixarà al carrer 37 treballadors. L’establiment, que havia estat propietat de la cadena hotelera HUSA, va ser subhastat al desembre i, en no obtenir comprador, va passar a mans del seu principal creditor. El mes passat, la nova propietat -una immobiliària- va presentar una demanda de cessament de l’activitat davant d’un jutjat de primera instància de Tarragona. Segons ha explicat el responsable de Restauració i Serveis de la UGT, Luis Periano, dimarts vinent, 9 de maig, el jutge podria decretar el llançament de la firma que estava gestionant l’establiment. Per aquest motiu, aquest dijous i divendres els representants dels treballadors negocien amb els gestors del negoci i amb els nous propietaris el pagament d’indemnitzacions als treballadors. N’hi ha que porten més de quatre dècades treballant a l’hotel.

Periano ha explicat que el grup HUSA, dirigit per Joan Gaspart, també participa de les negociacions.L’empresa ha declinat fer qualsevol tipus de valoració sobre les informacions del tancament.

Mentrestant, els representants sindicals negocien a contrarellotge perquè la plantilla obtingui una compensació adient i que el seu acomiadament sigui «el menys traumàtic possible». Si no aconsegueixen arribar a cap acord, però, no descarten emprendre accions de protesta. D'altra banda, els empleats han demanat una reunió a l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, per exposar-li la situació.

L’hotel Imperial Tarraco, ubicat entre la Rambla Vella i el Passeig de les Palmeres, va ser construir l’any 1963 i disposa de 170 habitacions repartides en sis plantes. Després d'anys de dificultats econòmiques, es desconeix quin serà el futur d’aquest històric immoble.

Reaccions

El portaveu del grup municipal del PDeCAT, Albert Abelló, demana a l'equip de govern que es «faci el que calgui per evitar que l’emblemàtic Hotel Imperial Tarraco desaparegui. La trista notícia sobre l’imminent tancament d’aquest espai no és només una qüestió d’àmbit privat, l’Imperial Tarraco és un símbol, una insígnia de Tarragona», ha manifestat. D'aquesta manera, Abelló vol evitar que l'edifici quedi tancat i en desús.

tracking