Diari Més

El barri de la Floresta reclama més llum al carrer del camp de futbol

El president de l’associació de veïns indica que els fanals que hi ha, mai s’han posat en marxa

La via està a les fosques. A la foto, la llum d'un vehicle.

El barri de la Floresta reclama més llum al carrer del camp de futbolCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Són 250 metres en la més absoluta foscor quan al camp de futbol –que és a tocar de la via– no hi ha els focus interiors en funcionament. Els veïns de la Floresta estan cansats de reclamar que els quatre fanals instal·lats ja fa anys al carrer d’accés de la part posterior del barri, es posin en funcionament. Segons asseguren, d’ençà que es van col·locar, mai han donat servei. Han sol·licitat per activa i per passiva als regidors de l’Ajuntament que visiten el barri que posin fi a aquesta situació, però aquests no s’acaben de comprometre del tot, ja que segons apunta Miguel Ángel Cruz, president de l’associació de veïns, hi ha dubtes sobre la titularitat concreta d’aquesta via anomenada Urbanització la Floresta. «Ningú deixa clar si és de l’Ajuntament o del Ministeri de Foment», exposa el representant veïnal. Sigui de qui sigui, demanen que algú se’n faci responsable.

Tal és l’estat de deixadesa, que un vehicle es va encastar fa uns anys contra el cinquè fanal que hi havia, i cap de les dues administracions s’ha preocupat de posar-ne un de nou. Es va retirar l’estructura malmesa però allí segueix el cablejat de la base, sense cap mena de protecció. Dels quatre restants, en tres han tallat i robat part dels circuits elèctrics i en dos s’han endut fins i tot la coberta.

Tot i que a la banda més propera al polígon Riu Clar no hi ha habitatges, sí que és una zona de trànsit habitual de veïns, ja que hi ha una cotxera amb una quarantena de places d’aparcament, majoritàriament de residents del barri, i el camp de futbol, on molts petits practiquen esport i han de creuar per anar i tornar de casa. «Com que els veïns sabem que acostuma a passar-hi gent, ja anem a poc a poc, però alguns cotxes que no són del barri s’ho recorren com si fos una autopista», denúncia Cruz, qui a banda de posar en marxa els fanals, demana que s’augmenti l’alçada dels passos de vianants per tal d’obligar a reduir la velocitat als conductors.

La inseguretat que els hi crea

A banda de la poca visibilitat que puguin tenir els vehicles, als veïns els hi preocupa la manca de seguretat que ocasiona la foscor: «Fa una mica de por perquè està fosc i no saps si et pot sortir qualsevol per robar-te el que duguis a sobre», exposa el president de l’entitat.

tracking