Diari Més

Els estudis d'Educació de la URV es traslladaran al Campus Catalunya

De moment s'han plantejat dues opcions: ampliar l'edifici d'aules del campus, o ampliar, també, el de departaments

L'actual Facultat de Ciències de l'Educació i Psicologia té importants deficiències.

Els estudis d'Educació de la URV es traslladaran al Campus CatalunyaURV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els estudis d’educació de la Universitat Rovira i Virgili (URV), que actualment s’imparteixen a la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia, al campus Sescelades, es traslladaran al campus Catalunya. Amb aquestes obres s’iniciarà una primera part del projecte redactat l’any 2010 –però que va quedar paralitzat amb l’inici de la crisi-, que entre d’altres actuacions, preveia ubicar al campus Catalunya tots els estudis que s’imparteixen a la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia. Així s’ha acordat durant la sessió del Consell de Govern que ha tingut lloc aquest dijous al rectorat.

Com que la Generalitat no disposa d’un pla d’inversions universitàries, de moment no és possible fer el trasllat de tota la Facultat, com estava previst inicialment. Per això la URV ha plantejat dues alternatives. La primera consisteix en ampliar l’edifici de l’aulari del campus Catalunya per encabir els estudis d’Educació. La segona preveu, a més, una ampliació de l’edifici que acull els departaments i despatxos de professors. Aquesta segona opció permet acollir més còmodament totes les necessitats i comptar amb algun espai de reserva. El projecte requereix una inversió d’entre 9 i 15 milions d’euros, i l’opció que s'esculli dependrà de la negociació amb la Generalitat.

La URV compta amb 3 milions d’euros de recursos propis per invertir en aquesta infraestructura docent, a més d’uns ingressos puntuals procedents de deutes que la Generalitat tenia pendents d’anys anteriors, i que finalment ha pogut satisfer. Per tirar endavant aquesta operació s’haurà de comptar necessàriament amb el cofinançament de la Generalitat, de com a mínim el 50%. El rector, Josep Anton Ferré, ha anunciat que en els pròxims dies detallarà a la conselleria el projecte, que ja va anunciar al conseller el desembre passat.

Trasllats pendents

La Universitat té pendents, des de l’any 2010, el trasllat de la Facultat d’Educació i Psicologia del campus Sescelades al campus Catalunya, la construcció del CRAI del campus Bellissens, el trasllat de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut del centre de Reus al campus Bellissens i la construcció d’un edifici pels serveis centrals. D’aquests projectes, el més urgent és el trasllat de la Facultat d’Educació i Psicologia, situada en dos edificis antics amb problemes estructurals, amb una situació que s’agreuja amb el pas del temps. Per aquest motiu, la decisió aprovada pel Consell de Govern ha estat utilitzar tots els recursos disponibles per posar en marxa una primera part d’aquest trasllat.

El Consell de Govern també ha aprovat la concessió, de cara al curs 2017-18, de dos títols de doctora i doctor honoris causa, respectivament: a Mary J. Nash, catedràtica del Departament d’Història i Arquologia de la UB, i a Claudi Esteva, catedràtic emèrit d’Antropologia de la Universitat de Barcelona. A més, s’ha aprovat la modificació de la normativa de pràctiques extracurriculars dels estudiants de la URV per tal de que aquestes siguin remunerades.

tracking