Diari Més

Circ de Sedassos: monument romà o grades noves per veure espectacles

Unes grades modernes de 191 metres quadrats ocultaran bona part de l’edifici del segle I dC

Aspecte que oferien ahir les obres, amb presència de murs de totxo on es faran les noves grades.

Circ de Sedassos: monument romà o grades noves per veure espectaclesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballs que s’estan duent a terme al sector del Circ romà de Sedassos avancen segons el calendari previst. El projecte inclou la cobertura d’una part important de les restes, on es troben part les grades, amb una estructura d’acer corten folrada amb llistons de fusta de 191 metres quadrats. Aquest element, previst inicialment per facilitar la comprensió del monument, també suposarà un obstacle per contemplar en plenitud les restes que han arribat fins als nostres dies.

Des d’alguns sectors ciutadans se sospita que, de fet, els 191 metres quadrats de grades modernes amaguen en realitat la decisió de disposar d’una plataforma que permeti l’accés de públic en determinants moments de l’any en què la plaça Sedassos acull espectacles musicals, en el marc de les festes de Tarragona. Aquesta idea neix de l’extensió que ocuparà l’estructura moderna, quan amb uns pocs metres ja es podria visualitzar com era el monument en els seus orígens.

Les obres de reforma del Circ es van iniciar a començaments del mes de març i ara ja es poden apreciar algunes de les estructures de nova construcció, com uns murs de totxo de color clar que donen continuïtat als d’època romana i que seran un element vinculat a l’estructura d’acer corten que impedirà, per altra banda, veure gran part de les restes romanes, que quedaran ocultes.

La nota de premsa que l’Ajuntament va facilitar el passat 3 de març explicava que el projecte s’executa amb «la voluntat de millorar-ne l’estat de conservació i la integració en el conjunt monumental». «Amb aquesta obra –afegia– s’engega la conversió d’un espai actualment degradat en un lloc renovat, intervenint sobre les ruïnes i convertint-lo en un monument urbà». En un apartat de la nota s’especificava que «la superfície total on es realitzarà el projecte és de 450 metres quadrats i les noves grades comptaran amb una superfície de 191 metres quadrats».

Perill de destrucció

Una part del sector de Sedassos del Circ va estar a punt de ser destruït uns anys enrere. El motiu va ser la decisió de l’Ajuntament que presidia l’alcalde Joan Miquel Nadal de construir habitatges de protecció. Fins i tot es va aprovar el projecte arquitectònic. Les protestes que van sorgir van obligar a refusar els habitatges i mantenir el Circ tal com es veu en l’actualitat.

Les grades modernes ocuparan 191 metres quadrats.

Circ de Sedassos: monument romà o grades noves per veure espectaclesCedida

tracking