Diari Més

Fins a sis parades del Mercat Central han contractat personal des de la reobertura

El volum de feina i l’augment d’hores d’obertura són alguns dels motius que han propiciat la contractació de treballadors

Treballadors d'una parada del Mercat Central durant la inauguració del nou edifici el passat 16 de març.

Fins a sis parades del Mercat Central han contractat personal des de la reoberturaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’obertura del nou Mercat Central de Tarragona ha generat llocs de treball. Fins a sis parades –dada que podria augmentar en les properes setmanes– han contractat a nou personal des que s’obrissin les noves instal·lacions una dècada més tard de l’inici de les reformes. Segons expressava la presidenta d’Espimsa (empresa municipal encarregada de la gestió del Mercat), Elvira Ferrando, «això és símptoma de què les coses estan funcionant molt bé». Ferrando assegurava que «tres de les parades em van confirmar in situ que havien contractat més gent», i afegia que «és excel·lent que això hagi passat només un mes i una setmana després de l’obertura».

La presidenta de l’Associació de Venedors del Mercat Central de Tarragona, Maria Virgili, es mostrava més prudent i expressava que «fins que no passin set, vuit o nou mesos no sabrem del cert si hem aconseguit l’èxit», ja que per a Virgili «encara és aviat per treure conclusions». La presidenta dels Venedors confirmava la incorporació de nou personal arrel de l’obertura del Mercat, i detallava que «les incorporacions s’han produït perquè hi ha més volum de feina però també perquè obrim més hores i cal cobrir-les». Dues de les parades que han contractat a personal són les carnisseries Pla Casadevall i Meritxell. Tal com informaven la Sònia i l’Ariadna, treballadores de Pla Casadevall, «a la parada que teníem a l’antic Mercat Central érem quatre persones treballant, i ara en som nou». Els motius, segons deien, es deuen al fet que «l’espai que ocupa la parada és molt més gran, i durant el matí el volum de feina és major».

Una de les noves incorporacions és la Inmaculada, que treballa a la Carnisseria Meritxell des que va obrir el Mercat. Segons explicava, «el mes de desembre vaig veure l’oferta de treball i m’hi vaig inscriure». Al desembre encara faltaven uns mesos perquè s’inaugurés el nou Mercat, però tal com deia la Inmaculada, «m’havia de preparar per treballar en la nova parada».

Objectiu: complir el reglament

A banda de la creació de llocs de treball, el Mercat Central ha estat protagonista les darreres setmanes per l’incompliment de la normativa horària per part de les peixateries, que es neguen a obrir els dissabtes a la tarda, i les conseqüents amenaces d’Espimsa, que obrirà un expedient sancionador a aquelles parades que segueixin incomplint-la. La presidenta de l’empresa municipal, Elvira Ferrando, subratllava que «la nostra postura és que hi ha un reglament que no és nou, que es va aprovar per tothom el 2015, i que s’ha de complir».

Segons deia Ferrando, «els mateixos paradistes ens han demanat que fem complir el reglament», i afegia que «fins i tot algunes parades ens van dir que s’ampliés l’horari d’obertura mitja hora més». Segons Ferrando, «els paradistes són tots, no s’han de fer divisions entre els peixaters i la resta». La presidenta d’Espimsa recalcava que «nosaltres els escoltarem» i es mostrava convençuda del fet que «farem complir la normativa trobant solucions, perquè el Mercat és una joia que entre tots hem de saber mantenir».

Durant aquesta setmana, la Comissió Negociadora es reunirà de nou per intentar trobar una solució, però Ferrando ja ha avisat que «el nostre objectiu primordial és fer complir el reglament, perquè per això existeix i es va votar entre totes les persones que formen el Mercat Central de Tarragona».

tracking