Diari Més

El Sant Jordi dominical omple la Rambla Nova de compradors de roses i de llibres

Autors locals com Olga Xirinacs, Margarida Aritzeta i Valls–Calçada encapçalen el llistat d’escriptors amb les obres més venudes aquesta edició

Ningú va marxar sense la seva roda.

Tarragona batega amb Sant JordiCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Milers de persones han viscut aquest diumenge la Diada de Sant Jordi a Tarragona i la Rambla Nova s'ha convertit, un cop més, en el punt neuràlgic de la celebració. Parades de tots tipus, d’entitats solidàries, de clubs esportius, de partits polítics han compartit espais amb els venedors de roses i de llibres. A dos quarts d’onze del matí, el cor de Tarragona ja ha presentat un bon aspecte i diferent del d’altres diades de Sant Jordi per coincidir en diumenge. I a última hora ja s'ha pressuposat que els autors locals han sigut els més venuts, segons un primer balanç. Reencarnacions miserables, d’Olga Xirinacs, La filla esborrada, de Margarida Aritzeta, Un regal per al Fürher, de Francesc Valls–Calçada i un recull de fotografies titulat Revolució i Guerra Civil a Tarragona, amb imatges, algunes inèdites, d’Hermenegild Vallvé, s'han troabt entre les obres més adquirides. Les dades definitives es coneixeran en els pròxims dies.

A les onze del matí, el grup de gospel The Cor, ubicat a les escales de les Teresianes, ha agrupat al seu voltant un nombrós públic per escoltar les seves cançons, l’escriptora tarragonina Tecla Martorell ha començat a signar exemplars del seu darrer llibre, Com les soques de les figueres velles. «Aquest llibre ha rebut el premi de narrativa Fra Albert Vidal, a Montblanc, un premi que es donava cada vint-i-cinc anys i que ara es donarà cada deu anys, amb la qual cosa seré la guanyadora durant una dècada», ha dit Martorell, qui s'ha mostrat «contenta», però comentant que els autors locals no estan en les mateixes condicions que els mediàtics i els que són promocionats des de Barcelona. Uns metres més enllà, Francesc Valls–Calçada, Fàtima Llambrich i Julieta Olaso signaven llibres.

Llambrich, periodista de l’Atmella de Mar i experta en successos i tribunals de la redacció de TV3, ha fet doblet. «M’agrada molt venir a Tarragona i, en aquesta ocasió, ho faig per signar el meu llibre, Sense cadàver, envoltada de tanta gent», ha dit Llambrich. «A la tarda, ho faré a Barcelona», ha indicat. ha sigut elevat el nombre d’escriptors que han estampat la seva dedicatòria a tots els lectors que ho demanaven, mentre el flux de persones que s’aproximaven als punts de venda no deixava de manar.

Uns nens intentaven vendre roses. Karol Medina, una reusenca vinculada a l’esplai tarragoní La Grapadora, ha explicat que «recollim fons per poder anar de colònies». Ara era el torn de la Jove Tarragona Big Bang, formació que ha ofert els seus sons des de les escales de les Teresianes. Després seria el torn de la Rambla Músic Big Band. Més amunt, els partits polítics han repartit menta, romaní i alfàbrega, i en altres parades es feien caricatures o es venia pa. Aquest ha sigut l’esperit de la Diada de Sant Jordi.

tracking