Diari Més

Cultura

El col·lectiu Zona Zàlata commemorarà amb 30 actes el seu 30è aniversari

Durant l’acte de presentació, el seu director, Joan Pascual, va criticar amb duresa les polítiques culturals de l’Ajuntament de Tarragona

Begoña Floria amb alguns membres de Zona Zàlata.

El col·lectiu Zona Zàlata commemorarà amb 30 actes el seu 30è aniversariMauri

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Trenta anys no se celebren sempre, i menys quan es tracta d’una companyia de teatre. Per aquest motiu la tarragonina Zona Zàlata commemorarà, enguany, el seu trentè aniversari amb trenta actes que s’allargaran fins al mes de desembre. El veterà col·lectiu vol crear diàlegs amb diferents llenguatges artístics, i per a fer-ho comptarà amb la presència, durant aquests actes, «de persones que han col·laborat amb nosaltres al llarg d’aquest any i d’artistes de la ciutat», segons expressava el director de Zona Zàlata, Joan Pascual.

L’acte inaugural tindrà lloc el divendres 21 d’abril a les vuit i mitja de la tarda a l’Antic Ajuntament. «Anirà lligat a Sant Jordi, es titula Concert per a planxa, cassoles, saxo, contrabaix i veu, i serà una barreja entre una acció, un concert i un recital poètic», explicava Pascual. La resta dels actes també seran una barreja de diferents llenguatges. «Tenim una dèria de crear altres llenguatges, entre les arts plàstiques, la música, la dansa i el teatre», assegurava el director. «Fem el que ens dóna la gana», sentenciava el mateix.

D’altra banda, Pascual va aprofitar l’acte de presentació a la Sala d’Actes de l’Ajuntament per criticar amb duresa les polítiques culturals del consistori. «El pressupost per Cultura no és que sigui miserable, és que és paupèrrim», va dir Pascual en presència de la tinent d’alcalde, Begoña Floria. Pascual explicava que «Zona Zàlata va néixer després que alguns companys i jo tornéssim a Tarragona després de conèixer altres indrets», i que algun cop havia tingut «dubtes» de si havia fet bé tornant a la ciutat. Tot i això, el director assegurava que «estem molt contents de celebrar aquí el 30è aniversari» i que el que s’ha de fer és «posar-nos les piles els creatius perquè hem de ser els primers a reivindicar la llibertat d’expressió». El dissabte 1 de desembre se celebrarà el darrer acte, tot i que el lloc està per determinar.

tracking