Diari Més

Medi Ambient

Les passeres per creuar el Francolí i el Gaià seran una realitat aquest estiu

El Consell Comarcal del Tarragonès aprova el projecte i la Diputació aporta una subvenció

Passera de fusta al Gaià, similar a la que es posarà al pont de Santa Tecla, a Tarragona.

Les passeres per creuar el Francolí i el Gaià seran una realitat aquest estiuCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Abans que finalitzi l’estiu, les lleres dels rius Francolí i Gaià ja no seran una barrera natural quan transporten aigua. El Consell Comarcal del Tarragonès ha aprovat la construcció de tres zones de pas en diversos punts del Francolí i altres tres al Gaià, un projecte que del qual va informar Diari Més el passat 16 de març. Els ponts permetran superar el llit dels dos rius que travessen la comarca i facilitaran passar d’un a altre marge caminant o en bicicleta i, en alguns casos, també en vehicle.

Les actuacions al Francolí estaran ubicades al pont de Santa Tecla, on s’instal·larà una passera de fusta de 9 metres, i a Centcelles (Constantí i barri de Sant Salvador) i La Granja (el Morell), on es farà un pas formigonat. El pressupost global d’aquesta intervenció que executarà el Consell Comarcal del Tarragonès en les pròximes setmanes, i que parcialment serà subvencionada per la Diputació, ascendirà a 32.800 euros.

Per la seva banda, pel que fa al Gaià els emplaçaments estaran situats a Fontanilles (La Riera de Gaià), on es construirà un pas formigonat i una passera, i al pont del tren i a Aiguabarreig (el Catllar), on s’habilitaran passeres de 12 i 24 metres, respectivament. El pressupost ascendeix a 19.200 euros. A més, l’ajuntament de la Riera de Gaià farà un pas formigonat a Ardenya, amb una inversió prevista de 5.500 euros.

L’objectiu del Consell Comarcal del Tarragonès és habilitar uns accessos gairebé permanents «durant un ampli període de l’any», va informar ahir aquesta administració. L’ens va subratllar que «aquesta actuació és un pas important cap a la connexió de tota la xarxa de camins de la comarca, la qual cosa permetrà l’ús agrícola innat a la seva concepció i un ús lúdic integrat, tot afavorint l’entorn i donant una idea de conjunt i donant una idea de visió global i d’integració territorial».

El passat 16 de març, el president del Consell, Pere Virgili, va avançar a aquest rotatiu que el Consell estava «treballant en aquest projecte», que es troba en fase «avançada». «Els projectes es troben en fase de redacció i la previsió és adjudicar-los aviat amb la intenció de poder fer-los aquest any», va dir Virgili fa menys d’un mes. Cal recordar que, amb motiu de la Plantada Popular de Repsol, del passat març, ja es va instal·lar una passera temporal per facilitar l’accés dels participants a una i altra banda del Francolí.

tracking