Diari Més

Platges

La Llarga és declarada espai protegit però s'hi podran llogar embarcacions a motor

La Plataforma Salvem la Platja Llarga ha criticat severament aquest servei, que també estarà disponible a La Móra i a Tamarit

La Platja Llarga plena d'usuaris durant l'estiu en una fotografia d'arxiu.

La Llarga és declarada espai protegit però s'hi podran llogar embarcacions a motorCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La platja Llarga de Tarragona tindrà, enguany, una nova zona de lloguer d’embarcacions a motor de 50m2. Aquest servei, que encara no se sap on s’ubicarà exactament, arriba just quan l’Ajuntament decideix eliminar dues guinguetes per «preservar el rol històric de platja natural d’aquest espai, com la protecció de les zones dunars», segons expressava el regidor de Domini Públic al consistori, Josep Acero. La decisió ha estat durament criticada per la Plataforma Salvem la Platja Llarga. Segons assegurava la seva portaveu, Noemí Martín, «si la Llarga es vol protegir i declarar platja verge, no té sentit posar a disposició dels usuaris el lloguer d’embarcacions a motor». Segons explicava a aquest mitjà la portaveu de la Plataforma, els riscos per la preservació de l’espai espai són molts amb l’arribada d’aquest servei. «Ja no seran aigües tan tranquil·les. L’anclatge de les embarcacions afectarà el fons marí i la presència dels vehicles aquàtics modificarà el paisatge i la façana marítima», puntualitzava.

Martín expressava que «a la gent que ve a la Platja Llarga no li agraden els canvis, li agrada la platja tal i com està». En aquest sentit, subratllava que «a la Llarga sempre hi ha gent passejant, fent activitats esportives a la sorra o nedant a les seves aigües. No cal que hi hagi lloguer d’embarcacions a motor». «Serà un autèntic desastre», sentenciava la portaveu. D’altra banda, Martín també criticava la desaparició de les dues guinguetes, ubicades a la zona central i a la zona més propera a Cala Romana. Segons deia, «és una pena que les treguin perquè eren una mostra d’economia local». Per la portaveu, tampoc s’entén l’eliminació dels espectacles amb música en viu o dels vermuts electrònics. «Estan jugant amb el pa de la gent, i això no pot ser. La música és art», subratllava Martín.

La Plataforma encara no sap quines seran les reivindicacions al respecte, però la portaveu ja avançava que «aquesta decisió tindrà repercussions». Segons deia, «els actes per reclamar que la Ciutat Residencial sigui una zona esportiva acolliran també aquesta demanda», però puntualitzava que «si cal farem actes a la platja amb els amos dels xiringuitos i els usuaris perquè retirin aquest lloguer d’embarcacions».

Per la seva banda, un dels encarregats d’El Caloret, l’única guingueta que hi haurà aquest estiu a la Platja Llarga, subratllava que «no té sentit que hi hagi aquest servei d’embarcacions a motor quan ens han tret els xiringuitos». A més, tornava a criticar la decisió respecte les actuacions musicals: «Els veïns estaven encantats amb nosaltres. Ara només podrem fer-ho en tres dates, quan abans en teníem 12 a escollir».

ERC vol més música

D’altra banda, la decisió de reduir la música a les guinguetes de la platja tampoc ha sentat bé a un dels grups municipals amb representació al Ple. El portaveu d’ERC-MES-MDC, Pau Ricomà, subratllava que «la política de l’equip de govern en relació a la música en directe és lamentable». Ricomà afegia que «tenim un teixit musical potent que es troba constantment amb impediments injustificats que surten del propi consistori». Des del partit expressaven que «lamentem l’actitud de l’equip de govern a l’hora d’afrontar la programació musical als locals de platja ja que limita l’exercici professional de molts músics de la ciutat». Ricomà assegurava que «l’equip de govern no aposta per la cultura com a eix de ciutat» i afegia que «no parem d’encadenar notícies negatives que evidencien la manca d’estratègia cultural de qui ens governa».

Per aquests motius, els republicans demanen a l’equip de govern que «es replantegi la normativa que ha de regular els concerts ja que trobem insuficient que tan sols es puguin programar actuacions a festes majors i Sant Joan». Ricomà reivindicava que «en una ciutat de costa com la nostra no s’entén que no es pugui gaudir de música en viu davant el mar». «No podem limitar les guinguetes a posar només música ambiental quan hi ha músics disposats a donar concerts de petit format en directe», sentenciava. A més, argumentava que «les guinguetes són espais on les actuacions musicals amb decibels raonables no tenen perquè entrar en conflicte amb el descans dels veïns». «Entenem que s’ha de regular, però cal fer-ho amb coherència. Cal adoptar normatives que puguin conciliar els drets de tothom», concloïa.

tracking