Diari Més

La CUP, en contra del Pla de Biblioteques proposat per la regidoria de Cultura

El partit ha fet pública la seva postura davant de l’Arquebisbat i ha assegurat que vol «un pla com a mínim de mínims, no sota mínims»

Biblioteca Pública de Tarragona

Biblioteca Pública de TarragonaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Pla de Biblioteques de Tarragona 2017-2022, presentat als grups municipals pel regidor de Cultura a l’Ajuntament, Josep Maria Prats, ha aixecat polseguera. La CUP de Tarragona ha estat el primer partit amb representació al Ple que s’ha posicionat, de manera pública, en contra d’aquesta iniciativa. Els membres de la CUP han aplaudit la proposta de la Conselleria de Cultura de crear el Servei Municipal de Biblioteques, però alhora han rebutjat la possibilitat de consorciar aquest servei amb cap biblioteca que no fos pública.

La regidora de la CUP Laia Estrada ha explicat que el passat 28 de març, en Junta de Portaveus, la Regidoria de Cultura els va fer arribar la proposta de Pla de Biblioteques, que partia de l’anàlisi i consideracions que un tècnic municipal va fer en el document «agunes consideracions sobre la creació del Servei Municipal de Lectura Públic (SMLP) de Tarragona». Per als regidors cupaires, les propostes del document eren «realistes i lloables vista l’actual situació».

Ara bé, Estrada ha lamentat que en aquesta proposta s’hi afegís un sisè punt en què es diu que cal «consorciar-se amb entitats i institucions privades i públiques interessades en el tema». Estrada ha afirmat que «rebutgem aquest plantejament perquè pensem que el servei ha de ser plenament públic». El pitjor per a la formació anticapitalista, però, és tot i que el Pla no ho explicita, es proposa fer un conveni amb la biblioteca del Seminari per cobrir el barri de la Part Alta.

Des de la CUP de Tarragona rebutgen aquesta possibilitat i afirmen que «seria una nova forma, una més, de desviar diners públics a una entitat privada, l’Església Catòlica exempta de pagar impostos que paguem la resta de mortals (l’IBI, per exemple) i alhora rep diners de moltes altres maneres a partir dels pressupostos públics». La consellera independentista ha afirmat el següent: «Des de la CUP de Tarragona, en canvi, sí que acceptaríem l’expropiació de la Biblioteca del Seminari o la seva municipalització prèvia cessió a l’Ajuntament l’espai, el fons i la plantilla amb nòmina mantinguda per ells».

Per la seva banda, Jordi Martí ha expressat el disgust de la CUP davant un Pla que, tot i tenir una previsió de desenvolupament fins al 2022 no arriba a ser «ni un pla de mínims que segueixi les recomanacions de la Generalitat o del Pla d’Equipaments Culturals de Tarragona del 2010, que preveien una biblioteca central comarcal i tres de proximitat».

tracking