Diari Més

Solidaritat

Un tarragoní viatja al Sàhara per «desestressar-me i ser solidari»

Des de fa uns anys, aprofita per portar roba, joguines, motxilles i, fins i tot, caramels per als nens

Fernando Gutiérrez, amb un grup de nens que viuen al desert en una situació precària.

Un tarragoní viatja al Sàhara per «desestressar-me i ser solidari»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tarragoní Fernando Gutièrrez iniciarà el pròxim 23 d’abril el que serà el seu setzè viatge al sahara marroquí. L’objectiu inicial «era desestressar-me», però en les seves incursions en aquestes terres inhòspites «vaig descobrir la pobresa en què viu aquella gent nòmada i vaig decidir ajudar-los en funció de les meves possibilitats». La zona que visita es troba al sud del Marroc i pròxima a la confluència d’aquest país amb Mauritània i Algèria.

La visió d’una realitat extremament dura «va decidir-me a aportar alguna cosa, material destinat a aquelles persones que valoren molt tot el que els pots donar», va dir Gutiérrez, qui junt amb un amic ja està preparant l’equipatge destinat als nòmades i que transportarà amb un Hammer carregat fins a dalt.

Aquest viatge, entre personal i solidari, com va dir Gutiérrez, compta amb la col·laboració d’Omar, una persona de la zona que es dedica a la cerca i venda de fòssils que troba en aquest sector del desert del Sàhara. «Fins i tot n’ha trobat de dinosaures», va comentar a Diari Més. L’equipatge conté des de caramels, a joguines, galetes, gorres i roba. «El que més ens demanen els nens és, sobretot, motxilles petites: les valoren molt». L’any passat «els vam donar unes que ens va entregar l’organització dels Jocs Mediterranis». Gutiérrez, propietari de la botiga Blue Denim, va dir que «portem roba que ha caducat o usada, com la dels nostres fills i amics, que a ells els resulta molt necessària i agraeixen que els fem aquesta entrega: la zona és molt deprimida».

tracking