Diari Més

Ajuntament

Un total de 44 vehicles del dipòsit reben l'avís que seran desballestats

Superats els dos mesos, es fa un requeriment als propietaris i, si no responen, es desballesten

El dipòsit municipal de vehicles està localitzat en un solar del passeig Torroja.

Un total de 44 vehicles del dipòsit reben l'avís que seran desballestatsCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els vehicles que rep el dipòsit municipal de Tarragona no sempre són retirats pels seus propietaris, siguin particulars o empreses. Contràriament al que es pugui pensar, tenen data de caducitat. La llei determina el futur d’aquells vehicles que no siguin rescatats pels seus titular. Alguns, mai són reclamats, i no sempre per tractar-se d’automòbils antics.

El Butlletí Oficial de l’Estat publica periòdicament la relació de propietaris, matrícules i població on estan registrats els vehicles que han anat a parar al dipòsit municipal, alertant que, si no són retirats en un termini de temps concret, es procedirà al seu tractament com residus sòlids urbans, o el que és el mateix, que seran enviats a una planta de desballestament per procedir al seu desmuntatge.

En la darrera publicació del Butlletí Oficial de l’Estat on es referencia aquesta situació, datada el 13 de febrer passat, relacionava un total de 44 vehicles deixats al dipòsit municipal que no havien estat retirats pels seus propietaris. En l’edicte s’informa «donat que s’han retornat pel servei de Correus les notificacions enviades als titulars dels vehicles abandonats» i, d’acord amb el que estableix la llei, es fa un requeriment als propietaris per retirar, en el termini de quinze dies, «els vehicles que es troben ingressats des de fa més de dos mesos».

De particulars i d’empreses

Es dóna la circumstància que molts dels 44 vehicles relacionats en l’edicte de febrer publicat al Butlletí Oficial de l’Estat, un alt percentatge provenen de llocs llunyans de Tarragona i, en alguns dels casos, no pertanyen a particulars sinó a empreses. Entre els orígens d’alguns dels vehicles localitzats al dipòsit, destaquen els registrats en poblacions com Móstoles (Madrid), Barcelona, Lleida, Barberà del Vallès, Gavà, Forcarei (Pontevedra), Almonte (Huelva), Monzó (Osca) o Barakaldo (Biscaia). Els que corresponen a les comarques tarragonines, procedeixen, en la majoria dels casos de la comarca del Tarragonès. Aquests orígens són el Catllar, Vilallonga del Camp, la Pobla de Mafumet, Salou, Constantí, la Secuita, els Garidells, el Morell, Altafulla i Reus.

Pel que fa a vehicles d’empreses, n’hi ha d’una fusteria d’alumini, d’una firma d’importacions sud-americana o d’un concessionari d’automòbils d’ocasió. En un dels casos, el propietari és desconegut.

tracking