Diari Més

Models tridimensionals del circ romà mostren l'evolució de la ciutat al seu voltant

És la base gràfica d'un joc interactiu destinat a escolars

Una de les imatges, que mostra la ciutat actual i on estaria ubicat el circ.

Models tridimensionals del circ romà mostren com ha evolucionat la ciutat al seu voltantArrel

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La base gràfica del joc seriós Arrel, que posaa l’abast dels centres educatius un joc interactiu que permeti conèixer la història del circ romà de Tarragona, ja es pot consultar a la plataforma Sketchfab. Aquesta mostra diverses eines interactives que permeten conèixer com era l'estructura durant l'època romana de l'antiga Tàrraco, com la ciutat medieval es va anar expandint ocupant l'interior del circ, i una superposició de l'actual plaça de la Font de Tarragona i voltants amb l'antic circ romà.

La base s'ha realitzat acàrrec de l’Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC) i la UAB, i ha comptat amb la col·laboració de l’Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la Universitat Rovira i Virgili. Centrada en el patrimoni arquitectònic del circ romà de Tarragona, conté informació tècnica d’elements com la capçalera, la graderia, la façana i el Pretori. El projecte compta amb un equip interdisciplinari liderat per Josep Maia Macias, de l’ICAC, i Juan José Ramos, del Departament de Telecomunicació i Enginyeria de Sistemes de la UAB.

El material reflecteix el patrimoni arquitectònic de l'entorn urbà del Circ de Tàrraco des d'un punt de vista diacrònic i tècnic i vol ser un espai de consulta i visualització enllaçat amb la recerca científica més recent. L’objectiu d’aquests models no és la recreació infogràfica precisa del circ, sinó la comprensió arquitectònica i urbanística de la ciutat actual com a hereva del passat romà. S’adreça als centres docents interessats en noves formes d’aprenentatge de la realitat patrimonial en l'espai urbà actual.

La iniciativa s’inscriu en el projecte Arrel, Aplicació de jocs seriosos en entorns col·laboratius per a la transmissió del patrimoni cultural de Catalunya, i és el seu primer pas. Es tracta d’un projecte de l’ICAC i la UAB amb el suport de RecerCaixa, un programa impulsat per Obra Social 'la Caixa' amb la col·laboració de l’ACUP.

tracking