Diari Més

Medi Ambient

La Móra acull un projecte pilot per preservar la població d'esquirols

S’han instal·lat cordes entre els arbres que els faciliten el pas entre carrers

Imatge de la presentació del projecte pilot per preservar la població d'esquirols a La Móra.

La Móra acull un projecte pilot per preservar la població d'esquirolsMauri | Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona i l’entitat mediambiental la Sínia han impulsat un projecte pilot, amb la col·laboració de l’Associació de Veïns La Móra Tamarit, per preservar la població d’esquirols que habita en les diverses pinedes de pi blanc del barri. En el marc d’aquest projecte s’han instal·lat punts de pas per a esquirols a les avingudes de la Conca de Barberà i del Blauet. Aquests punts consisteixen en cordes que travessen de banda a banda del carrer en aquells llocs on s’han detectat que es produeixen més atropellaments d’esquirols.

Quan aquests animals intentaven travessar el carrer i baixaven dels arbres s’exposaven al perill de ser atropellats. Els punts de pas s’han creat on es concentraven la majoria d’atropellaments, amb pendent i amb massa forestal a ambdós costats. Concretament s’han col·locat cordes de fibra natural de 3,2 cm de diàmetre per tal que puguin travessar el carrer sense baixar dels arbres.

Per tal que els animals s’habituïn a la mesura, s’han col·locat menjadores a cada extrem de la corda i s’han instal·lat cinc caixes niu, en diversos arbres de l’entorn. A més, les dues avingudes compten amb noves senyalitzacions que adverteixen que la zona és un pas de fauna i cal moderar la velocitat.

També s’ha impulsat un grup de voluntaris que participaran en el projecte mitjançant un seguiment als carrers i places de La Móra i Tamarit, per detectar si hi ha altres zones sensibles d’atropellament. Ja s’han fet diverses observacions amb càmeres de fototrampeig i s’han vist els primers animals utilitzant les cordes. Des del mes de novembre, quan va començar el projecte, encara no s’ha detectat cap animal mort.

tracking