Diari Més

Els 'xiringuitos' només podran fer concerts per Sant Joan, Sant Magí i Santa Tecla

D’altra banda, a la Platja Llarga només hi haurà una guingueta, ja que desapareixen la Cala Beach i la Mykonos

Imatge de la guingueta situada a la platja de la Savinosa, inaugurada l'any 2015.

Els 'xiringuitos' només podran fer concerts per Sant Joan, Sant Magí i Santa TeclaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els xiringuitos de platja només podran programar concerts, espectacles o vermuts electrònics en les següents dates: Sant Joan, Sant Magí i Santa Tecla. Així ho assegurava ahir en declaracions a aquest mitjà el regidor de Domini Públic, Josep Acero. Segons expressava, «estem treballant per tal d’oferir als establiments un permís especial per realitzar concerts o vermuts electrònics durant les festes de Sant Joan, Sant Magí i Santa Tecla». Durant la resta de l’estiu, Acero deixava clar que «només es podrà posar música ambiental». El mateix subratllava, però, que «en aquestes tres dates la música s’acabarà al mateix temps que a la resta de la ciutat, però encara no sabem si a les quatre, les cinc o les sis de la matinada». Cal recordar que l’estiu passat l’Ajuntament va emetre un decret que prohibia la celebració de concerts i vermuts electrònics a les platges, una decisió que es va acabar negociant amb els propietaris de les guinguetes. Aquests darrers van criticar durament la decisió, ja que els afectava a nivell de vendes i d’afluència de públic.

Menys guinguetes a la platja

D’altra banda, la Platja Llarga de Tarragona només tindrà una guingueta oberta el proper estiu. Es tracta de l’establiment que rep el nom d’El Caloret, situat a la zona més propera a Cala Romana. Desapareixen, per tant, les guinguetes que s’anomenaven Cala Beach i Mykonos. Segons explicava l’antic propietari del Mykonos, Germán Agra, «em van dir que s’havia acabat la concessió i que no sortiria mai més». La seva guingueta era una de les més actives de la costa tarragonina, ja que acollia espectacles de petit format i concerts en acústic, a banda dels reconeguts Vermouths Electrònics. El decret l’Ajuntament respecte aquests espectacles, però, va afectar de ple a l’establiment, situat a la zona central de la platja. «No em surt rentable tenir oberta la guingueta si no podem programar res», expressa Agra. A més, el seu establiment es trobava molt a prop de la zona declarada com a espai protegit. «Les plantes han guanyat la partida al meu xiringuito», deia a aquest mitjà.

L’altra guingueta, situada al costat de Cala Romana i anomenada Cala Beach, tampoc podrà obrir al públic. Segons un dels seus encarregats, «ens van comunicar que la Platja Llarga seria declarada, enguany, platja verge». A falta de confirmació oficial, l’encarregat assegurava que «per aquest motiu, no hi podria haver dues guinguetes juntes a menys de 300 metres». Per tant, el Cala Beach desapareixerà i El Caloret es mantindrà.

Enguany l’única guingueta que l’Ajuntament ofereix en aquest nou concurs públic és la que s’ubica a la platja més cèntrica de Tarragona, El Miracle. Aquest xiringuito té una mida de 60m2 i es licita per un preu mínim de 16.464,75 euros. La resta de guinguetes ja estan en marxa. Les de l’Arrabassada, per exemple, no han tancat durant l’hivern, un fet que ha revitalitzat la zona. Tampoc ho ha fet la que s’ubica a la platja de la Savinosa. Els propietaris de les guinguetes hauran d’esperar, doncs, a què es faci oficial la normativa sobre els concerts i els vermuts electrònics. A hores d’ara, però, ja s’ha avançat que les úniques dates en les quals es podran celebrar aquests actes són Sant Joan, Sant Magí i Santa Tecla.

tracking