Diari Més

Cultura

El Dixieland acaba amb un «èxit rotund» dels actes al carrer

Ho ha assegurat el Director Artístic del Festival, Kike Colmenar, que ha afegit que «aquest és el camí»

Acte de cloenda del festival Dixie.

Punt final al festival DixieCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 23ª edició del Festival Internacional de Dixieland de Tarragona ha acabat aquest diumenge amb el ja tradicional Pícnic Dixie al Parc de l’Amfiteatre. Un esdeveniment amb música en viu i al carrer que ha comptat amb l’assistència de centenars d’espectadors. I el cert és que aquesta és la fòrmula que ha funcionat i que vol repetir el festival per a les properes edicions. Segons expressa el director artístic del Dixieland, Kike Colmenar, «l’aposta d’aquest any ha estat el creixement dels actes al carrer, i la gent ha respost de manera magnífica». Per aquest motiu, ha confirmat que «de cara als propers anys volem mantenir aquesta oferta».

Per poder seguir amb aquesta dinàmica, però, Colmenar té clar que «haurem de coordinar totes les nostres activitats per no coincidir amb els actes de la Setmana Santa». A més, el director artístic ha afegit que «sabem que l’Ajuntament ha canviat la normativa pel que fa als espectacles de carrer, però a nosaltres no ens preocupa perquè la majoria són en acústic i no superen els màxims decibels permesos». L’èxit d’aquesta aposta fa pensar els organitzadors que el Dixieland podria triomfar si es repeteix durant l’any. Per això, Colmenar ha expressat que «estem treballant en un pla per fer activitats als parcs de la ciutat».

D’altra banda, i a nivell global, Colmenar ha subratllat que «el Dixieland és un festival en creixement continu de públic». L’any passat, tots els concerts celebrats en espais tancats amb límit d’aforament es van omplir. I enguany, ha tornat a succeir. «Que cada vegada vagi arribant més públic es deu, sobretot, a la gent de fora de Tarragona que hem aconseguit portar després de tants anys de treball», ha assegurat Colmenar.

Tarraco Swing somriu

El Dixieland porta alegria i gresca a la ciutat, però per als socis de l’entitat Tarraco Swing el festival és alguna cosa més. «És com si a un nen petit li portes Disneyland a casa seva. Estem encantats», ha expressat el president de l’associació, Gerard Jover. Ell i la resta de components de Tarraco Swing han ballat al ritme de la música Dixie durant tota la setmana, i ha assegurat que «evidentment, ens agradaria que això passés més cops durant la resta de l’any». L’entitat, creada el 2014, ja compta amb una vuitantena de socis.

tracking